Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Μην αναμένετε αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης - Στάση αναμονής θα τηρήσει και η ΕΚΤ

BBVA: Μην αναμένετε αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης - Στάση αναμονής θα τηρήσει και η ΕΚΤ
Για δύο ή τρεις μήνες η οικονομική πολιτική δεν θα αλλάξει
Να μην αναμένουν οι αγορές αλλαγές στη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης, συστήνει η BBVA στη σημερινή της ανάλυση, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει μέχρι να αναλάβει περαιτέρω δράση για τη στήριξη της οικονομίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισπανική τράπεζα, η αδυναμία συνεχίζεται στην Ευρωζώνη, μετά την αρνητική έκπληξη του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο.
Οι δείκτες εμπιστοσύνης κινούνται χαμηλότερα, παρόλο που στο σύνολό τους βρίσκονται σε θετικό έδαφος.
Στο επόμενο διάστημα οι δείκτες αναμένονται να είναι λιγότερο θετικοί από ό, τι πριν από το καλοκαίρι.
Αρνητικά είναι επίσης τα δεδομένα από την οικονομική δραστηριότητα στον βιομηχανικό τομέα.
Οι δείκτες κατανάλωσης είναι κάπως πιο αισιόδοξοι.
Σε γενικές γραμμές, η BBVA αναμένει πολύ αργή ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο, η οποία θα κυμανθεί στο +0,1% σε τριμηνιαία βάση, έτσι ώστε η αύξηση του ΑΕΠ κατά το σύνολο του έτους να φτάσει στο 0,7%.



Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλός στο 0,3%, ενώ αναμένεται να επιταχυνθεί τους επόμενους μήνες στο 0,7%, ενώ ο πυρήνας του πληθωρισμού θα παραμείνει κοντά στα σημερινά επίπεδα του 0,8%.
Η ΕΚΤ δεν θα προχωρήσει σε νέες δράσεις αυτόν το μήνα, αλλά θα περιμένει να δει το αποτέλεσμα της δεύτερης δημοπρασίας TLTRO το Δεκέμβριο.
Ούτε όμως θα παράσχει πολλές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων ABS.
Η συζήτηση της οικονομικής πολιτικής αυτή τη στιγμή εξαρτάται από τη δημοσιονομική πολιτική, τις ανακοινώσεις για το έλλειμμα της Ιταλίας και της Γαλλίας.
Η συζήτηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες, αν και η BBVA δεν αναμένει να υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής της ευρωζώνης το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης