Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι θετικές επιπτώσεις από τις αγορές ABS της ΕΚΤ - Θα αυξηθούν οι εκδόσεις δομημένων προϊόντων, θα μειωθούν τα spreads

tags :
Fitch: Οι θετικές επιπτώσεις από τις αγορές ABS της ΕΚΤ - Θα αυξηθούν οι εκδόσεις δομημένων προϊόντων, θα μειωθούν τα spreads
Στη μελέτη της Fitch έλαβαν μέρος επενδυτές και managers με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας άνω των 7,1 τρις ευρώ
Τα νέα μέτρα της ΕΚΤ, ήτοι οι αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS, αναμένεται να δώσουν ώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά δομημένων επενδυτικών προϊόντων (structured finance market), σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Fitch.
Eιδικότερα, όπως προκύπτει από μια ακόμη έκθεση του οίκου, οι Ευρωπαίοι επενδυτές θεωρούν πως οι αγορές ABS θα κινητοποιήσουν περαιτέρω την αγορά δομημένων προϊόντων.
Όπως προκύπτει από τη νέα μελέτη του οίκου Fitch, το 60% των ερωτηθέντων θεωρεί πως οι εκδόσεις δομημένων προϊόντων αναμένεται να αυξηθούν εντός των ερχόμενων 12 μηνών, ως αποτέλεσμα των νέων δράσεων της ΕΚΤ.
Αντίστοιχα, το 37% των συμμετεχόντων στη μελέτη της Fitch δηλώνει πως τα spreads θα υποχωρήσουν, ενώ μάλιστα ένα 10% εκτιμά μεγάλη υποχώρηση των spreads.
Η δημοσκόπηση του οίκου Fitch ολοκληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου και αναφέρεται στα στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2014.
Στη μελέτη της Fitch έλαβαν μέρος επενδυτές και managers με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας άνω των 7,1 τρις ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης