Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Γεωπολιτικές εντάσεις και υπέρμετρη αισιοδοξία τα νέα παγκόσμια ρίσκα

Danske Bank: Γεωπολιτικές εντάσεις και υπέρμετρη αισιοδοξία τα νέα παγκόσμια ρίσκα
Η υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη από το ΔΝΤ ενισχύει την ανησυχία για την παγκόσμια οικονομία
Την ανησυχία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, ενισχύει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την υπέρμετρη αισιοδοξία των αγορών, να απειλούν το outlook, σύμφωνα με την Danske Bank.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές της τράπεζας, η υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ανάπτυξη στο +3,3% το 2014, έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες για το παγκόσμιο οικονομικό outlook.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η υποβάθμιση των εκτιμήσεων κατά 0,4% έναντι της πρόβλεψης του Απριλίου, αντανακλά το αδύναμο α΄ εξάμηνο του 2014.
Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη αναμένεται να ισχυροποιηθεί στις αναπτυγμένες οικονομίες, αυτό θα γίνει λόγω των ΗΠΑ, καθώς το ΑΕΠ αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3%.
Ωστόσο, σύμφωνα με την Danske Bank, αναμένεται αδύναμη ανάκαμψη στην Ευρώπη, με το ρίσκο επιστροφής στην ύφεση να είναι αυξημένο.
Μάλιστα, η πιθανότητα για μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη το 2015, έχει αυξηθεί κατά 40%, σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Οι βασικότεροι κίνδυνοι για τη διεθνή οικονομία είναι οι γεωπολιτικές εξελίξεις, καθώς και η υπερβολική αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τις αγορές, οι οποίες ενδεχομένως υποτιμούν το ρίσκο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης