Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: «Εντυπωσιακή» η έλλειψη αισιοδοξίας από το ΔΝΤ – Σχεδόν ανέφικτος ο στόχος του 4% στην παγκόσμια ανάπτυξη

Societe Generale: «Εντυπωσιακή» η έλλειψη αισιοδοξίας από το ΔΝΤ – Σχεδόν ανέφικτος ο στόχος του 4% στην παγκόσμια ανάπτυξη
Σύμφωνα με την αναλύτρια μόνο και μόνο οι τίτλοι των εκθέσεων του ΔΝΤ δείχνουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας η οποία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική
Ιδιαίτερα περιπαικτικός είναι ο τρόπος που αντιμετώπισε τις νέες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια οικονομία η Kit Juckes, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς συναλλάγματος της Societe Generale, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η έλλειψη αισιοδοξίας είναι «εντυπωσιακή».
Σύμφωνα με την αναλύτρια μόνο και μόνο οι τίτλοι των εκθέσεων του ΔΝΤ δείχνουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας η οποία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική.
Η χθεσινή ανάλυση είχε τίτλο 'Legacies, Clouds, Uncertainties' (Κληρονομιές, σύννεφα, αβεβαιότητες.
Η ενδιάμεση ανάλυση του Ιουλίου είχε τον τίτλο 'An Uneven Global Recovery Continues' (Μια άνιση παγκόσμια ανάκαμψη συνεχίζεται) και εκείνη του Απριλίου 'Recovery strengthens, Remains Uneven' (Ενισχύεται η ανάκαμψη, παραμένουν οι ανισότητες).
Σύμφωνα με την Juckes ο τρόπος που οι τίτλοι έχουν "μετατοπιστεί", δείχνουν ότι το ΔΝΤ έχει παραιτηθεί από την ελπίδα να δει το 2015 τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας στο 4%.
"Οι μεγαλύτερες περικοπές στις προβλέψεις έγιναν στη Βραζιλία, στις τιμές των βασικών εμπορευμάτων εκτός του πετρελαίου, καθώς και σε αρκετές χώρες του G7, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιαπωνία.
"Δεν είμαι σίγουρη αν θα πρέπει να διαβάσει κανείς τις προβλέψεις του ΔΝΤ, αλλά η απουσία της αισιοδοξίας είναι αρκετά εντυπωσιακή", σχολίασε η Juckes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης