Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μην αναμένετε αποφάσεις από τη Σύνοδo - Νέα δράση από την ΕΚΤ, αν οι ηγέτες δεσμευθούν για περισσότερη σύγκλιση

Goldman Sachs: Μην αναμένετε αποφάσεις από τη Σύνοδo - Νέα δράση από την ΕΚΤ, αν οι ηγέτες δεσμευθούν για περισσότερη σύγκλιση
Την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Υποβαθμίζει τις προσδοκίες για τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο η Goldman Sachs.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε ειδική έκθεσή τους, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου δεν αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις.
"Δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική μεταβολή στην ευρωπαϊκή πολιτική που ασκείται", σπεύδουν να σχολιάσουν οι ίδιοι.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν για την πορεία των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές χώρες, για την ανάγκη τόνωσης των επενδύσεων, αλλά και να αναζητήσουν αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, η αμερικανική τράπεζα, στην ΕΚΤ, διαμηνύει πως περαιτέρω δράση θα μπορούσε να υπάρξει, μόνο εάν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες - από την πλευρά τους - δεσμευθούν για περισσότερη ευρωπαϊκή, οικονομική και πολιτική, σύγκλιση.
Στη Σύνοδο του Μιλάνου, η οποία είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Matteo Renzi, θα συμμετάσχουν πέρα από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και οι υπουργοί Εργασίας.
Το ζήτημα της ανεργίας, το οποίο μόλις πρόσφατα ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, το χαρακτήρισε ως τον «κύριο εχθρό» της Ευρώπης, αναμένεται να κυριαρχήσει στη Σύνοδο, αν και Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν ήδη σπεύσει να χαμηλώσουν τους τόνους και τις προσδοκίες από τη συνάντηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αποδοχή μέτρων για την αντιμετώπιση της λιτότητας.
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα εξεταστεί διεξοδικά η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων, η οποία επί της ουσίας αφορά την χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με 6 δις ευρώ προκειμένου να συνδράμουν στη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης