Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άγρια κόντρα Financial Times - Ιfo για την πολιτική της ΕΚΤ και τη δράση του Μario Draghi...

Άγρια κόντρα Financial Times - Ιfo για την πολιτική της ΕΚΤ και τη δράση του Μario Draghi...
Σε άρθρο του επικεφαλής του Ifo, H.W. Sinn απαντά η βρετανική εφημερίδα
Συνέχεια στη διαμάχη με το γερμανικό ινστιτούτο οικονομίας Ifo δίνουν οι Financial Times, ανταπαντώντας στο πρόσφατο άρθρο του Hans Werner Sinn σχετικά με τις ευεργετικές επιπτώσεις του αποπληθωρισμού.
Πριν δύο ημέρες, σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα, ο επικεφαλής του Ifo, το οποίο εν πολλοίς αντηχεί τις απόψεις της γερμανικής κυβέρνησης, είχε καλέσει την Angela Merkel να «πολεμήσει» τα μέτρα της ΕΚΤ, θεωρώντας πως ο M. Draghi εμπλέκεται στη δημοσιονομική πολιτική.
Παράλληλα, είχε χαρακτηρίσει λάθος το στόχο της ΕΚΤ για την αύξηση του πληθωρισμού, τονίζοντας πως ο αποπληθωρισμός ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής περιφέρειας!
Ανταπαντώντας, οι Financial Times με νέο άρθρο, απορρίπτουν τους γερμανικούς ισχυρισμούς περί αποκατάστασης της απολεσθείσας ανταγωνιστικότητας, διατείνοντας πως ο αποπληθωρισμός θα οδηγήσει την Ευρωζώνη σε μία επικίνδυνη «παγίδα» χρέους!
«Ο κ. Sinn πρέπει να διαβάσει εκ νέου την οικονομική ιστορία της δεκαετίας του 1930» αναφέρει με ειρωνικό ύφος, η βρετανική εφημερίδα.
«Οι ισχυρισμοί του Ifo είναι έωλοι. Ο αποπληθωρισμός θα οδηγήσει σε μία παγίδα χρέους και όχι στην ανταγωνιστικότητα» εξηγεί παράλληλα.
Υπεραμυνόμενος τον Mario Draghi, τον χαρακτηρίζει ως «σούπερ ήρωα» και τονίζει πως έχει καταφέρει να παράσχει χρόνο στους ηγέτες, προκειμένου να αξιοποιήσουν τα οφέλη της νομισματικής πολιτικής και να τα μετουσιώσουν σε δημοσιονομικά κέρδη.
Καταλήγοντας και αφήνοντας εκ νέου αιχμές προς τη Γερμανία, οι Financial Times διερωτώνται ποιοι θα ζημιωθούν περισσότερο από μία τυχόν αποσάθρωση της Ευρωζώνης.
«Εάν οι προσπάθειες του M. Draghi προσκρούουν στις πολιτικές των χωρών της Ευρωζώνης, τότε ποιοι θα ζημιωθούν περισσότερο; Μήπως οι χώρες που ωφελήθηκαν και περισσότερο από το ευρώ;» καταλήγει σε έντονο ύφος, η βρετανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης