Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BBVA: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος νέας παγκοσμίας κρίσης - Πιθανή η αναζωπύρωση στην ΕΕ

BBVA: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος νέας παγκοσμίας κρίσης - Πιθανή η αναζωπύρωση  στην ΕΕ
«Τα οικονομικά προβλήματα - ιδίως στην Ευρωζώνη - ενδέχεται να ενταθούν»
Σε επιφυλακή καλεί τις χρηματοπιστωτικές αγορές η ισπανική τράπεζα BBVA, συνιστώντας τους επενδυτές να παραμείνουν προσεχτικοί έναντι των οικονομικών εξελίξεων στην Ευρωζώνη.
Σε νέα της έκθεση, η ισπανική BBVA καθιστά σαφές πως η νηνεμία των αγορών ενδέχεται να διαταραχθεί εξαιτίας των οικονομικών εξελίξεων τόσο στις αναδυόμενες χώρες όσο κυρίως, στην Ευρωζώνη.
Όπως εξηγεί, οι αγορές παρά το πλήθος των ανασταλτικών παραγόντων, παρέμειναν ήρεμες καθ’ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού.
«Παρά τη ρωσο-ουκρανική κρίση και την επέλαση των τζιχαντιστών στο Ιράκ, οι γεωπολιτικές εντάσεις είχαν αμελητέα επίδραση στη συμπεριφορά των αγορών» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ως εκ τούτου, διαπιστώνει, κατέστη δυνατή η περαιτέρω βελτίωση της οικονομίας των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
«Ωστόσο, πρέπει να παραμείνουμε σε συναγερμό» διαμηνύει η BBVA, εξηγώντας πως το Φθινόπωρο προαναγγέλλει σημαίνουσες προκλήσεις.
«Τα οικονομικά προβλήματα - ιδίως στην Ευρωζώνη - ενδέχεται να ενταθούν» προειδοποιεί χαρακτηριστικά.
Ασθμαίνουσα ανάπτυξη, αποπληθωρισμός και στασιμότητα αποτελούν βραχνά για την ευρωπαϊκή οικονομία.
Την ίδια ώρα, το προαναγγελθέν τέλος της υπερ-χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Fed οξύνει τα προβλήματα και στις αναδυόμενες αγορές.
«Η ταχύτερη του αναμενομένου αύξηση των επιτοκίων θα επιδεινώσει την οικονομία των αναδυόμενων οικονομιών» εκτιμά η ισπανική τράπεζα.
Μάλιστα, συνδυάζοντας τα προαναφερθέντα προβλήματα με τις εν εξελίξει γεωπολιτικές εντάσεις δημιουργείται ένα αρκετά εύφλεκτο κράμα, ικανό να πυροδοτήσει μία παγκόσμια χρηματοπιστωτική αναταραχή!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης