Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Business Insider: Ξεμένει από επιλογές η Αργεντινή - Η κυβέρνηση επιλέγει το… λάθος δρόμο της Βενεζουέλας

Business Insider: Ξεμένει από επιλογές η Αργεντινή - Η κυβέρνηση επιλέγει το… λάθος δρόμο της Βενεζουέλας
«Η αύξηση των ελλειμμάτων καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στις διεθνής αγορές»
Από επιλογές φαίνεται πως ξεμένει η Αργεντινή, καθώς η οικονομία της λατινοαμερικανικής χώρας τείνει προς την αταξία, υιοθετώντας το μοντέλο της... Βενεζουέλας!
Μάλιστα, η ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Αργεντινής υπονομεύει ευθέως την ομαλοποίηση της οικονομίας της χώρας.
Η διαρκής υποτίμηση  του εγχώριου νομίσματος καθιστά ακόμη δυσκολότερη την εισαγωγή ξένων προϊόντων, ενώ η σημαντική συρρίκνωση των αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος επιδεινώνει την κατάσταση.
Aς σημειωθεί πως ένα δολάριο αντιστοιχεί πλέον - στη μαύρη αγορά - σε 15 pesos της Αργεντινής!
«Η αύξηση των ελλειμμάτων καθιστά αδύνατη την πρόσβαση στις διεθνής αγορές» αναφέρει το αμερικανικό Business Insider.


Dolar Blue


Παράλληλα, τα εκρηκτικά επίπεδα του πληθωρισμού, ο οποίος υπερβαίνει το 36%, αφήνουν ελάχιστα περιθώρια δράσης στην πρόεδρο της χώρας, Fernandez Kirchner.
Η πολιτική σκηνή συγχρόνως, εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών, καθώς αντί να αναζητήσει λύσεις, αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους, συνεχίζει το αμερικανικό μέσο.
Μάλιστα, η Πρόεδρος F. Kirchner αντί να επιληφθεί των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, προτιμά να μετατοπίζει το βάρος της ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα, επιβάλλοντας νόμους και μέτρα αλά Βενεζουέλας, όπως για παράδειγμα το πλαφόν στα εταιρικά κέρδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης