Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Natixis: Καταστροφικό για την Ευρωζώνη το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου - Αναπόφευκτη η εξάπλωση της οικονομικής αδυναμίας

Natixis: Καταστροφικό για την Ευρωζώνη το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου - Αναπόφευκτη η εξάπλωση της οικονομικής αδυναμίας
Τα δύο σενάρια για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης και γιατί, όπως όλα δείχνουν, θα επικρατήσει το αρνητικό...
Τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό χάσμα που εντοπίζεται μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης κρούει η επενδυτική Natixis.
Όπως επισημαίνει σε νέα, ειδική έκθεσή της, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, το οικονομικό χάσμα στην Ευρωζώνη διευρύνεται παρά το γεγονός πως η παγκόσμια ανάκαμψη ολοένα και ισχυροποιείται.
Η Ευρωζώνη θα συνεχίσει να κινείται στο μονοπάτι "των δύο ταχυτήτων", καθώς παραμένει το χάσμα μεταξύ των χωρών του Βορρά και της σταθερής ανάπτυξης και των χωρών του Νότου και της αδύναμης ανάπτυξης.
Η Natixis συνεχίζει να ασπάζεται τον διαχωρισμό μεταξύ του ισχυρού Βορρά (Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Φινλανδία) και του αδύναμου Νότου (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα).
Σύμφωνα με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, δύο σενάρια κρίνονται ως επικρατέστερα για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης, με αιχμή το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου.
- Το πρώτο σενάριο είναι αρνητικό και προβλέπει πως ο αδύναμος Νότος θα παρασύρει στην οικονομική αδυναμία τον ισχυρό Βορρά.
- Το δεύτερο σενάριο είναι θετικό και προβλέπει πως ο ισχυρός Βορράς θα μεταδώσει την οικονομική ανάκαμψη στον αδύναμο Νότο.
"Το σενάριο να ισχυροποιηθεί το momentum στον Νότο, να ενισχυθούν οι εξαγωγές, η ανταγωνιστικότητα και τελικώς η ανάπτυξη, κρίνεται απίθανο... Επομένως, το αρνητικό σενάριο εμφανίζει περισσότερες πιθανότητες να υλοποιηθεί", προειδοποιεί η Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης