Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

SOS εκπέμπει η BBVA - Γεωπολιτικά ρίσκα και επιβράδυνση ευρωπαϊκής οικονομίας απειλούν την παγκόσμια οικονομία

SOS εκπέμπει η BBVA - Γεωπολιτικά ρίσκα και επιβράδυνση ευρωπαϊκής οικονομίας απειλούν την παγκόσμια οικονομία
Η απειλή του αποπληθωρισμού αυξάνεται για την Ευρωζώνη...
Διατήρηση της παγκόσμιας ανάπτυξης, με ηπιότερους ωστόσο του αναμενομένου ρυθμούς, προβλέπει η ισπανική BBVA σε ειδική έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Global and Spanish Outlook 3T14", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"H ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχιστεί, ωστόσο οι ρυθμοί ανάκαμψης θα είναι ηπιότεροι από ότι ήταν στο παρελθόν", σχολιάζουν οι αναλυτές της ισπανικής επενδυτικής τράπεζας.
Η BBVA εκφράζει έντονες ανησυχίες για την όξυνση των γεωπολιτικών αναταράξεων σε πολλά μέρη του πλανήτη, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις διεθνώς.
Μάλιστα, τα γεωπολιτικά ρίσκα σε συνδυασμό με την αυξημένη πιθανότητα επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας αποτελούν, σύμφωνα με τους αναλυτές της ισπανικής τράπεζας, δύο από τους μεγαλύτερους κινδύνους που δύνανται να απειλήσουν την παγκόσμια οικονομία.





Παραμένουν οι προκλήσεις για την Ευρωζώνη
Κάνοντας ειδική μνεία στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η ισπανική τράπεζα δεν αποκλείει την πιθανότητα επιβράδυνσης της ανάπτυξης.
Όπως επισημαίνει, η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας διαθέτει τα εχέγγυα για να ισχυροποιηθεί, ιδιαίτερα αν βρει στήριξη στην ισχυροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και τη βελτίωση των συνθηκών στο διεθνές περιβάλλον.
Ωστόσο, προειδοποιεί πως η απειλή του αποπληθωρισμού αυξάνεται για την Ευρωζώνη, γεγονός που μπορεί να καταστήσει δύσκολη αποστολή την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας για τα πιο υπερχρεωμένα ευρωπαϊκά κράτη.
Εστιάζοντας, στη συνέχεια, η ισπανική τράπεζα στη δράση της ΕΚΤ, χαρακτηρίζει θετικές εκπλήξεις τις νέες αποφάσεις για μείωση επιτοκίων και αγορές ABS, ενώ δεν διστάζει να επισημάνει πως η απόφαση του Mario Draghi για τη λήψη πρόσθετων μέτρων αποδεικνύει ξεκάθαρα πως οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη δεν έχουν περάσει.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης