Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Έρχεται διόρθωση 5% στις αγορές στα τέλη του 2014... αλλά μη βιαστείτε να γυρίσετε την πλάτη στις μετοχές

Credit Suisse: Έρχεται διόρθωση 5% στις αγορές στα τέλη του 2014... αλλά μη βιαστείτε να γυρίσετε την πλάτη στις μετοχές
Οι αγορές δεν αποκλείεται να κινηθούν ανοδικά όσο θα πλησιάζει ο καιρός για την πολυπόθητη αύξηση των επιτοκίων της Fed
"Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γυρίσετε την πλάτη στις μετοχές!" συστήνουν προς πάσα επενδυτική κατεύθυνση οι αναλυτές της Credit Suisse, ενόψει της αύξησης των επιτοκίων από την πλευρά της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας της Fed.
Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας, μπορεί όλοι να στοιχηματίζουν πως η Fed θα αυξήσει το 2015 τα επιτόκια - για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2006 - ωστόσο κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς αυτό θα συμβεί, αλλά ούτε και πως θα αντιδράσουν οι αγορές σε αυτό το πολυαναμενόμενο γεγονός.
Σύμφωνα με την Credit Suisse, οι αγορές δεν αποκλείεται να κινηθούν ανοδικά όσο θα πλησιάζει ο καιρός για την πολυπόθητη αύξηση των επιτοκίων της Fed, ενώ πιθανότατα η άνοδος των αγορών θα συνεχιστεί και λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις της Fed.
Παρουσιάζοντας στοιχεία του παρελθόντος και αναλύοντας παρόμοιες συμπεριφορές, η επενδυτική τράπεζα εξηγεί χαρακτηριστικά το εξής: Οι μετοχές τείνουν να καταγράφουν κέρδη έως και +3,7% - κατά μέσο όρο - σε διάστημα έξι μηνών μετά από μια αύξηση επιτοκίων.
Σε ό,τι αφορά ειδικά τον δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, τον S&P 500, όπως έχει καταγραφεί στην πρόσφατη οικονομική του ιστορία - έχει μετρήσει κέρδη τουλάχιστον +10% σε ορίζοντα 18 μηνών μετά από μια αύξηση επιτοκίων της Fed.
"H Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια - για πρώτη φορά μετά το 2006 - κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, η αύξηση των επιτοκίων δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ίσως και στο δεύτερο τρίμηνο, αν το επιβάλλουν οι οικονομικές συνθήκες", προβλέπουν οι αναλυτές της Credit Suisse.
Tέλος δεν αποκλείουν μια ήπια διόρθρωση, της τάξης του 5%, προς τα τέλη του τρέχοντος έτους, 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης