Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον ΟΟΣΑ – Στο 27% η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2015

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον ΟΟΣΑ – Στο 27% η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2015
H Ελλάδα καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας μεταξύ των χωρών που είναι μέλη στον διεθνή οργανισμό
Κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα θα παραμείνει η ανεργία στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2015, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ.
Ειδικότερα, στην έκθεση «Employment Outlook 2014», ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι η ανεργία στην Ελλάδα θα παραμείνει γύρω στο 27%.
Το ιστορικό υψηλό κατεγράφη τον Μάιο του 2014 (27,2%).
Όπως σημειώνει ο ΟΟΣΑ, η Ελλάδα καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας μεταξύ των χωρών που είναι μέλη στον διεθνή οργανισμό.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από το 49% στο 71% μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2007 και του πρώτου τριμήνου του 2014.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, «η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τα βάσανα που υφίστανται τα θιγόμενα άτομα και οι οικογένειές τους.
Συμβάλλει, επίσης, δυνητικά στην αύξηση της διαρθρωτικής ανεργίας ως αποτέλεσμα της υποβάθμισης των δεξιοτήτων και της μείωσης του κινήτρου για την εύρεση εργασίας.
Αυτό θα μπορούσε να έχει ορατά αποτελέσματα στις προοπτικές μακροχρόνιας καριέρας όσων υφίστανται μεγάλες περιόδους ανεργίας».
Γενικότερα, όσον αφορά το επίπεδο της ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ, ο οργανισμός προειδοποιεί ότι η ανεργία θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα προ κρίσης επίπεδα, αν και θα υποχωρήσει ελαφρώς στα τέλη του 2015.
Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος της ανεργίας στις 34 χώρες – μέλη, αναμένεται να υποχωρήσει στο 7,1% στα τέλη του 2015, έναντι 7,4% στα μέσα του 2014.
Σύμφωνα με τον οργανισμό, παρά την κορύφωση της μακροχρόνιας ανεργίας, εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική απειλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης