Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Με «sell» η UBS στα ελληνικά ομόλογα – Οι αποφάσεις της Ευρώπης μόνο χρόνο δίνουν στην Ελλάδα

Με «sell» η UBS στα ελληνικά ομόλογα – Οι αποφάσεις της Ευρώπης μόνο χρόνο δίνουν στην Ελλάδα
Μακριά από την επίλυση των προβλημάτων βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με το σημερινό 4σέλιδο σημείωμα του αναλυτή της UBS, Georg Klein-Siebenbürgen, το οποίο τιτλοφορείται “Greece in trouble” (Η Ελλάδα σε μπελάδες), στο οποίο αναλύεται η κατάσταση που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης για την προσπάθεια διάσωσης της χώρας.
Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί γι’ αυτήν, και πιέζει για καλύτερους όρους δανεισμού, ήτοι χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής του δανείου. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι περισσότερο κρίσιμη, εάν το ΔΝΤ δεν θα εξέταζε την αναθεώρηση των πιστωτικών γραμμών της Ελλάδας. Η UBS συστήνει πώληση (sell) στα ελληνικά ομόλογα, καθώς θεωρεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω πτώση ακόμη και από τα τρέχοντα επίπεδα.
Σύμφωνα με τη UBS για ακόμη μία φορά οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί για την Ελλάδα είναι για να κερδηθεί χρόνος. Δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει αποφασιστική λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει προσπάθεια εμπόδισης της εξόδου από το ευρώ. Αυτή η τακτική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν προσπάθειες να αναβληθεί η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έως τουλάχιστον το 2012, καθώς μέχρι τότε πρέπει να προετοιμαστούν και οι υπόλοιπες χώρες ώστε να μην υπάρξει μετάδοση της κρίσης που ενδεχομένως να προκληθεί. Η σύνοδος του Eurogroup στις 16 Μαΐου θα δείξει περισσότερα στοιχεία για το σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης