Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά ο δείκτης τιμών των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως - Καταλύτης οι αποφάσεις της ΕΚΤ

Μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά ο δείκτης τιμών των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως - Καταλύτης οι αποφάσεις της ΕΚΤ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bank of America Merrill Lynch
Μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά του βρίσκεται ο δείκτης τιμών των κρατικών ομολόγων παγκοσμίως, σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, η οποία αποδίδει την άνοδο αυτή στην ολοένα και αυξανόμενη φημολογία ότιη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τον δείκτη Global Broad Market Sovereign Plus της Bank of America Merrill Lynch η μέση απόδοση διαμορφώνεται στο 5,6%, η οποία είναι η καλύτερη από το 2011.
Η Bank of America Merrill Lynch τονίζει ότι η τάση αυτή συντηρείται από την κίνηση των κεφαλαίων προς την ασφάλεια των ομολόγων, κυρίως εκείνων των ισχυρών οικονομιών παγκοσμίως.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι αρκετοί διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούν πως η ΕΚΤ θα μειώσει το βασικό επιτόκιο στο 0,05% από 0,15% προηγουμένως.
Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν οτι στη συνεδρίαση της 4ης Σεπτεμβρίου, η ΕΚΤ θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) με τίτλους ιδιωτικού τομέα.
Τα πρόσφατα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία και τα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Draghi για τις πληθωριστικές προσδοκίες θεωρούνται ότι είναι αρκετά για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης