Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNN: Offshore δραστηριότητες δισεκατομμυρίων - Ποιες είναι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ με τα περισσότερα offshore κεφάλαια;

CNN: Offshore δραστηριότητες δισεκατομμυρίων - Ποιες είναι οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ με τα περισσότερα offshore κεφάλαια;
Οι Apple, General Electric και Microsoft είναι οι τρεις πρώτοι, που προκαλούν προβλήματα στην οικονομία των ΗΠΑ
Το ζήτημα των offshore δραστηριοτήτων αποτελεί πονοκέφαλο και για τις ΗΠΑ, καθώς οι μεγάλες επιχειρήσεις όλο και συχνότερα επιλέγουν να κρατήσουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό, ακριβώς εκεί: στο εξωτερικό!  
Μοναδικός στόχος αυτής της κίνησης είναι να γλιτώσουν την αμερικανική φορολογία, καθώς δεν μπορούν να φορολογηθούν για χρήματα που δεν βρίσκονται στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι αυτό που τους ωθεί στη νόμιμη…φοροδιαφυγή είναι η υπερφορολόγηση, με 35% που τους έχει επιβληθεί, αναφέρει το CNN.
Έτσι, επιλέγουν να φυλάσσουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό ή να τα επενδύουν άμεσα σε ξένες δραστηριότητες, ένα ισχυρό πλήγμα για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η Microsoft ανέφερε ότι γλίτωσε φόρο 29,6 δισ. δολαρίων το 2013, κρατώντας το ποσό των 92,9 δισ. δολαρίων μακριά από τα αμερικανικά σύνορα.
Η Microsoft είναι από τις λίγες εταιρείες που δήλωσαν πόσα λεφτά απέφυγαν να πληρώσουν στο κράτος, αλλά όλες οι εταιρείες δηλώνουν τα ποσά που κρατούν offshore.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Apple με 111,3 δισ. δολάρια και στη δεύτερη, η General Electric, με 110 δισ. δολάρια – οι μόνες εταιρείες των οποίων τα offshore κεφάλαια υπερβαίνουν τα 100 δισ..
Στην τρίτη θέση εντοπίζεται η Microsoft, ενώ η πεντάδα κλείνει με τις φαρμακευτικές Pfizer, στα 69 δισ. δολάρια και Merck, στα 57,1 δισ. δολάρια.
Στην θέση 6, βρίσκεται άλλη μια εταιρεία τεχνολογίας, η IBM, με 52,3 δισ. δολάρια και η μαγική επτάδα ολοκληρώνεται με την Johnson & Johnson, και τα 50,9 δισ. εξωτικά δολάρια.
Δεν ξέρουμε αν οι offshore δραστηριότητες είναι… ηθικές, ωστόσο, σίγουρα είναι άκρως επικερδείς για τους αμερικανικές, και όχι μόνο, επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης