Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η εκλογή Erdogan θα επιφέρει αναταράξεις σε τουρκικά ομόλογα και λίρα

Societe Generale: Η εκλογή Erdogan θα επιφέρει αναταράξεις σε τουρκικά ομόλογα και λίρα
Mακρά πολιτική αστάθεια "βλέπει" η γαλλική τράπεζα
Σημαίνοντες οικονομικούς κινδύνους «βλέπει» για την Τουρκία η Societe Generale, η οποία συνδέει το δυσοίωνο μέλλον με την πολιτική «ηγεμονία» του R.T. Erdogan.
Ειδικότερα, η γαλλική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως η ευρεία νίκη του R.T. Erdogan στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές αναμένεται να επιτείνει τις πιέσεις στην τουρκική οικονομία.
«Η τουρκική λίρα και τα ομόλογα θα υποστούν νέες πιέσεις, εξαιτίας των πολιτικών κινδύνων που απορρέουν από την εκλογή του R.T. Erdogan» προειδοποιεί η Societe Generale.
Άλλωστε, παρά το ου ευκαταφρόνητο 52%, ο R.T. Erdogan διαθέτει ισχυρούς και πάμπολλους εσωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι αντιτίθενται στην «ισλαμοποίηση» του τουρκικού κράτους.
Τα εκτεταμένα επεισόδια των προηγούμενων μηνών στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα συνιστούν ένα επαρκές παράδειγμα του φλέγοντος πολιτικού περιβάλλοντος της γειτονικής χώρας.
Να σημειωθεί πως αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως η εδραίωση του R.T. Erdogan στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας θα επηρεάσει αρνητικά και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Για την γαλλική τράπεζα, πέραν των πολιτικών κινδύνων, οι πιέσεις στην τουρκική λίρα θα αποτελέσουν απόρροια και των λανθασμένων χειρισμών της Κεντρικής Τράπεζας αλλά και των ευρύτερων γεωπολιτικών συνθηκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης