Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η μάχη των smartphones - Fitch: Samsung και Apple χάνουν μερίδιο αγοράς - Αύξηση του ανταγωνισμού από τις αναδυόμενες αγορές

Η μάχη των smartphones - Fitch: Samsung και Apple χάνουν μερίδιο αγοράς - Αύξηση του ανταγωνισμού από τις αναδυόμενες αγορές
Στα άδυτα του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας εισχωρεί ο οίκος αξιολόγησης
Σήμα κινδύνου για τους τεχνολογικούς κολοσσούς Samsung και Apple κρούει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch, σε ειδική έκθεσή του ημερομηνίας 12 Αυγούστου.
Eισχωρώντας στα άδυτα του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας, η Fitch προειδοποιεί τη Samsung και την Apple πως θα χάσουν το μερίδιό τους στην παγκόσμια αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphone).
Ειδικότερα, η Fitch προβλέπει πως τα μερίδια αγοράς στην παγκόσμια αγορά smartphone θα υποχωρήσουν:
- Στο 25% για τη Samsung έως το 2015, από 31% το 2013
- Στο 14% για την Apple έως το 2015, από 15% το 2013
Όπως επισημαίνει η Fitch, η μείωση αυτή των μεριδίων αγοράς για τους δύο πανίσχυρους κολοσσούς θα προέλθει από τη σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού από τις αναδυόμενες αγορές.
Στις αναδυόμενες αγορές κατασκευάζονται πολύ πιο φθηνά μοντέλα smartphones και τα οποία αυξάνουν ταχύτατα το μερίδιο αγοράς τους.
Εντός των ερχόμενων ετών, η Ινδία και η Κίνα αναμένεται να λάμψουν στην παγκόσμια αγορά smartphone με μερίδιο αγοράς - από κοινού - έως και 60%.
Οι εταιρείες που θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη αυτή θα είναι οι εξής:
- Xiaomi, Lenovo, Huawei (Κίνα)
- Micromax (Ινδία)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης