Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: To γεωπολιτικό ρίσκο διώχνει τους επενδυτές από τις μετοχές - Μόλις το 13% δηλώνει overweight για την Ευρώπη

Bank of America Merrill Lynch: To γεωπολιτικό ρίσκο διώχνει τους επενδυτές από τις μετοχές - Μόλις το 13% δηλώνει overweight για την Ευρώπη
Η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών (ποσοστό 84%) δηλώνει positive για το δολάριο
Στη ρευστότητα στρέφονται πλέον ανοιχτά οι διεθνείς επενδυτές, αναζητώντας ισχυρό καταφύγιο έναντι των αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων.
Όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη της Bank of America Merrill Lynch, οι επενδυτές βρίσκονται πράγματι σε κατάσταση συναγερμού - λόγω της όξυνσης των γεωπολιτικών αναταραχών - και αναζητούν πλέον ασφαλή assets. Πρώτη τους σκέψη η ρευστότητα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης της αμερικανικής τράπεζας, οι τοποθετήσεις των επενδυτών σε ρευστό (cash) αυξήθηκαν τον Αύγουστο στο 5,1%, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2012!
Στον αντίποδα, το 44% των επενδυτών δηλώνει overweight για τις μετοχές, από 61% πριν από έναν μήνα.
Για το 45% των επενδυτών το γεωπολιτικό ρίσκο αποτελεί τον Νούμερο 1 κίνδυνο πλέον για την παγκόσμια οικονομία και τις διεθνείς αγορές, από 28% τον περασμένο μήνα.
Όπως προκύπτει επίσης από την ίδια έρευνα, οι ευρωπαϊκές μετοχές έχασαν πλέον τη λάμψη τους, ακόμη κι αν βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους περισσότερους μήνες του 2014.
Πλέον, για τον μήνα Αύγουστο, μόλις το 13% των επενδυτών δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, έναντι 35% τον Ιούλιο.
Σε ό,τι αφορά την αγορά συναλλάγματος, η συντριπτική πλειοψηφία των επενδυτών (ποσοστό 84%) δηλώνει positive (θετική) για το αμερικανικό δολάριο, προβλέποντας ισχυροποίησή του, τους επόμενους μήνες.
Για το ευρώ τα μηνύματα δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά. Το 40% των επενδυτών θεωρεί πως το ενιαίο νόμισμα έχει εισέλθει σε τροχιά υποτίμησης.
Η μηνιαία έρευνα της Bank of American Merrill Lynch πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-7 Αυγούστου σε 224 επενδυτές, με συνολικά υπό διαχείριση assets αξίας 675 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης