Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συμφωνία για την έξοδο από τη χρεοκοπία προεξοφλεί η πορεία των ομολόγων της Αργεντινής - Πιο ανθεκτικά στο default τα φθηνά ομόλογα

Συμφωνία για την έξοδο από τη χρεοκοπία προεξοφλεί η πορεία των ομολόγων της Αργεντινής - Πιο ανθεκτικά στο default τα φθηνά ομόλογα
Συνεχίζεται η προσπάθεια των διεθνών τραπεζών να βρουν επενδυτές που θα αγοράσουν τα χρεοκοπημένα ομόλογα της χώρας
Τα πιο φθηνά ομόλογα της Αργεντινής αποδεικνύονται και τα πιο ανθεκτικά στο καθεστώς χρεοκοπίας στο οποίο έχει εισέλθει η χώρα.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, τα ομόλογα της Αργεντινής με τις χαμηλότερες τιμές είναι εκείνα που έχουν καταγράψει και τις καλύτερες επιδόσεις στη μετά - χρεοκοπία εποχή της χώρας.
Ειδικότερα, τα ομόλογα λήξης 2038 έχουν χάσει 6,5% από την ημέρα που η κυβέρνηση της Αργεντινής βρέθηκε επισήμως σε καθεστώς χρεοκοπίας. Ομοίως, από την ίδια μέρα τα ομόλογα λήξης 2033 έχουν χάσει το 11,6% της αξίας τους και τα ομόλογα λήξης 2017 έχουν χάσει το 8,3% της αξίας τους.
"Όλα τα ομόλογα της Αργεντινής σημειώνουν ικανοποιητικές αποδόσεις, καθώς όλοι προεξοφλούν συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και hedge funds", δηλώνει ο Jorge Piedrahita της Torino Capital.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η προσπάθεια των διεθνών τραπεζών να βρουν επενδυτές που θα αγοράσουν τα χρεοκοπημένα ομόλογα της χώρας, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο της χρεοκοπίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, οι τράπεζες δεν αποκλείεται να παράσχουν μέρος της χρηματοδότησης για την αγορά των χρεοκοπημένων ομολόγων.
Ωστόσο αξιωματούχοι δηλώνουν πως η επίτευξη συμφωνίας παραμένει μια δύσκολη αποστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης