Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Marc Faber: Μικρός ο αντίκτυπος στις αγορές από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράκ - Οι μετοχές ανακάμπτουν από το πρόσφατο sell-off

Marc Faber: Μικρός ο αντίκτυπος στις αγορές από τις αμερικανικές επιθέσεις στο Ιράκ - Οι μετοχές ανακάμπτουν από το πρόσφατο sell-off
Οι μετοχές διεθνώς κρίνεται απίθανο να σκαρφαλώσουν εκ νέου στα πολυετή υψηλά που προηγήθηκαν της πρόσφατης διόρθωσης
Σε τροχιά ανάκαμψης θεωρεί ο γνωστός τραπεζικός αναλυτής Marc Faber πως βρίσκονται πλέον οι μετοχές διεθνώς, μετά το μαζικό sell off της περασμένης εβδομάδας.
"Οι αγορές διεθνώς ανακάμπτουν από το ξεπούλημα του τελευταίου διαστήματος", τονίζει ο Faber, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC.
Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, οι μετοχές διεθνώς κρίνεται απίθανο να σκαρφαλώσουν εκ νέου στα πολυετή υψηλά που προηγήθηκαν της πρόσφατης διόρθωσης.
"Μόνο μερικές μετοχές δύνανται να φτάσουν εκ νέου σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί για το σύνολο των αγορών", υποστηρίζει.
Αποτίμωντας το ξεπούλημα των μετοχών της περασμένης εβδομάδας, ο Faber δηλώνει πως πλέον, η ανάκαμψη των μετοχών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Όμως, συμπληρώνει ο ίδιος, τα νέα υψηλά είναι αδύνατον να τα δούμε ξανά...
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ, μετά τις αμερικανικές επιθέσεις σε βάρος των τζιχαντιστών, ο Faber δήλωσε μεταξύ άλλων: Η νέα εμπλοκή των ΗΠΑ στα θέματα του Ιράκ δεν έχει μεγάλο αντίκτυπο στις αγορές. Ο αντίκτυπος θα γίνει μεγάλος και σοβαρός, αν οι Ισλαμιστές κινηθούν προς τη Σαουδική Αραβία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης