Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΒofA Merrill Lynch: Πολύ πιο επικίνδυνος από ότι φαντάζεται η ΕΚΤ ο αποπληθωρισμός

ΒofA Merrill Lynch: Πολύ πιο επικίνδυνος από ότι φαντάζεται η ΕΚΤ ο αποπληθωρισμός
Στο +1,5% οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2015
Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, προχώρησε η Βank of America Merrill Lynch, ως απόρροια της απρόσμενης ύφεσης της ιταλικής οικονομίας.
"Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 δεν θα ξεπεράσει το +0,1%", επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στη νέα έκθεσή τους, υπό τον τίτλο "More downside risks".
Να σημειωθεί εδώ ότι η πρότερη πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη +0,2% στην Ευρωζώνη, κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τη Βank of America Merrill Lynch, η χαμηλή πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη είναι ένα γεγονός πολύ πιο επικίνδυνο από ότι φαντάζεται - ή θέλει να φαντάζεται - η ΕΚΤ.
Όπως προσθέτει η αμερικανική τράπεζα, οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη παραμένουν, ωστόσο σίγουρα έχουν μειωθεί.
Η Βank of America Merrill Lynch προειδοποιεί πως δεν αποκλείεται να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης για το σύνολο του 2014 και του 2015, αν όμως συμβεί κάτι εξαιρετικά αρνητικό.
Υπενθυμίζεται εδώ πως οι προβλέψεις της αμερικανικής τράπεζας για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης έχουν ως εξής:
- Στο +1% για το 2014
- Στο +1,5% για το 2015
"Η χαμηλή ανάπτυξη της Ευρωζώνης σε συνδυασμό με τις διαρκείς αρνητικές εκπλήξεις λόγω του πληθωρισμού αυξάνουν τις πιέσεις προς την ΕΚΤ να αναλάβει δράση. Η ΕΚΤ όμως δεν είναι ακόμη έτοιμη να το κάνει...", υποστηρίζουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης