Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Αντίο στο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων - Ο ανοδικός κύκλος έκλεισε

Barclays: Αντίο στο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων - Ο ανοδικός κύκλος έκλεισε
Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης κατά την Barclays
Να πουν «αντίο» στο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων συστήνει προς τους επενδυτές η Barclays, θεωρώντας πως το φαινόμενο των τελευταίων μηνών ολοκλήρωσε τον κύκλο του.
Όπως επισημαίνει η βρετανική τράπεζα, σε νέα έκθεσή της, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, οι επενδυτές θα πρέπει πλέον να αντιληφθούν τη νέα πραγματικότητα.
Το πολύμηνο ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων έφτασε στο τέλος του.
Μετά από δύο χρόνια ελκυστικών αποδόσεων, το ράλι στα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας ολοκληρώθηκε, όπως ολοκληρώνεται κάτι τι ωραίο.
Ωστόσο, όπως σπεύδει να επισημάνει η Barclays, αυτό δεν σημαίνει πως θα υπάρξει κίνδυνος αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης.
Κανείς όμως δεν πρέπει να αγνοεί πως τα κέρδη από το ράλι των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου ήταν πράγματι αξιοσημείωτα!
Από τη δέσμευση του διοικητή της ΕΚΤ, Μario Draghi, τον Ιούλιο του 2012, πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τη σωτηρία του ευρώ, τα κέρδη από τα ισπανικά, τα ιταλικά και τα ιρλανδικά ομόλογα ξεπέρασαν το 30%!
Τα κέρδη από τα πορτογαλικά ομόλογα ανήλθαν στο 55%, ενώ τα κέρδη από τις επενδύσεις στα ελληνικά ομόλογα πενταπλασιάστηκαν!
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, η ΕΚΤ δεν αναμένεται άμεσα να προχωρήσει σε μεγάλης κλίμακας ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.
"Η ευρωπαϊκή κρίση μοιάζει απίθανο να αναζωπυρωθεί", επαναλαμβάνουν οι αναλυτές της Barclays.
Οι ίδιοι χαιρετίζουν επίσης τη σταθεροποίηση των αξιολογήσεων των ευρωπαϊκών κρατών, τη σταδιακή χαλάρωση των αυστηρών μέτρων λιτότητας.
Ωστόσο σπεύδουν να προειδοποιήσουν πως το δημόσιο χρέος των κρατών της ευρωπαϊκής περιφέρειας εξακολουθεί να διατηρείται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης