Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τα χρεοκοπημένα ομόλογα σε δολάρια της Αργεντινής, παρά τα ομόλογα που εκδίδει σε πέσο!

Barclays: Πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο τα χρεοκοπημένα ομόλογα σε δολάρια της Αργεντινής, παρά τα ομόλογα που εκδίδει σε πέσο!
Μεγάλη μερίδα traders προειδοποιεί πως το πέσο δεν αποκλείεται να καταγράψει πτώση έως και -17% τους επόμενους έξι μήνες
Πιο ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο θεωρεί η Βarclays τα χρεοκοπημένα ομόλογα σε δολάρια της Αργεντινής, παρά τα ομόλογα που εκδίδει σε πέσο!
"Ακόμη και σε καθεστώς χρεοκοπίας, τα ομόλογα σε δολάρια αποδεικνύονται ασφαλέστερη επενδυτική επιλογή από το εγχώριο χρέος σε πέσο που εξυπηρετείται κανονικά", επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας, παρακολουθώντας στενά τις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην τρίτη ισχυρότερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
"Στο μυαλό των ανθρώπων η έννοια της χρεοκοπίας σηματοδοτεί την ταχύτερη υποτίμηση", εξηγεί χαρακτηριστικά ο Sebastian Vargas, οικονομολόγος της Barclays.
Όπως προσθέτει, τα ομόλογα της Αργεντινής σε πέσο θα πρέπει, υπό το τρέχον καθεστώς, να παράσχουν ταχύτατα υψηλότερες αποδόσεις προκειμένου να αντισταθμίσουν την αποδυνάμωση του νομίσματος, στην αγορά συναλλάγματος, το προσεχές διάστημα.
Την ίδια ώρα, μεγάλη μερίδα αναλυτών και traders προειδοποιεί πως το νόμισμα της Αργεντινής, το πέσο, δεν αποκλείεται να καταγράψει πτώση έως και -17% τους επόμενους έξι μήνες.
"Η χρεοκοπία θα αυξήσει τις καθοδικές πιέσεις στο πέσο", συναινεί ο Alejo Costa, αναλυτής της επενδυτικής εταιρείας, Puente Sociedad de Bolsa, που εδρεύει στο Μπουένος Άιρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης