Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Θετική για το outlook των πορτογαλικών ομολόγων η διάσωση της Banco Espirito Santo μέσω bail-in

Goldman Sachs: Θετική για το outlook των πορτογαλικών ομολόγων η διάσωση της Banco Espirito Santo μέσω bail-in
Η μέθοδος του bail-in ταιριάζει απόλυτα στο νέο μοντέλο διασώσεων που προωθεί η Ευρωζώνη, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα
Θετική εξέλιξη για το outlook των πορτογαλικών ομολόγων χαρακτηρίζει τη διάσωση της Banco Espirito Santo η Goldman Sachs.
Όπως επισημαίνει σε σχετική ανάλυσή της - αποτιμώντας το σχέδιο διάσωσης της πορτογαλικής τράπεζας - πλέον έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινήσεις για την επόμενη μέρα της Banco Espirito Santo.
Υπενθυμίζεται εδώ πως την Κυριακή 3 Αυγούστου, η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας (Bank of Portugal) ανακοίνωσε ότι η Βanco Espirito Santo θα διασωθεί μέσω του μέτρου του bail-in, θα διασπαστεί σε good και bad bank (καλή και κακή τράπεζα) και θα μετονομαστεί σε Novo Banco.
"Η μέθοδος του bail-in ταιριάζει απόλυτα στο νέο μοντέλο διασώσεων που προωθεί η Ευρωζώνη. Πρόκειται για το μοντέλο εκείνο που σπάει τους δεσμούς μεταξύ κρατών και τραπεζών. Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για την πορεία των πορτογαλικών ομολόγων", εξηγεί η Goldman Sachs.
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr, εκτός του δείκτη PSI 20 του Χρηματιστηρίου της Λισαβόνας θα τεθεί η μετοχή της Banco Espirito Santo, όπως ανακοίνωσε η Euronext.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 Αυγούστου 2014.
«Λαμβάνοντας υπόψη την απουσία περαιτέρω δημόσιων ανακοινώσεων από την Τράπεζα της Πορτογαλίας ή την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Πορτογαλίας, σχετικά με τη Banco Espirito Santo, στον απόηχο του σχεδίου διάσωσής της, αποφασίζουμε την έξοδό της από τον δείκτη PSI 20, αρχής γενομένης από την 11η Αυγούστου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Euronext.
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των ρυθμιστικών αρχών, για το ενδεχόμενο εσωτερικής πληροφόρησης (insider trading), η οποία οδήγησε στην κατάρρευση των μετοχών της τράπεζας την περασμένη Παρασκευή, προτού ανακοινωθεί το σχέδιο διάσωσης από τις αρμόδιες αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης