Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Ανάσα για την Ευρωζώνη ο κλάδος των υπηρεσιών - H ανάπτυξη θα μειώσει την ανεργία

FT: Ανάσα για την Ευρωζώνη ο κλάδος των υπηρεσιών - H ανάπτυξη θα μειώσει την ανεργία
Καταλαγιάζουν οι ανησυχίες περί νέας επιστροφής της Ευρωζώνης στην ύφεση
Οι ρυθμοί ανάκαμψης της Ευρωζώνης, που επιταχύνθηκαν τον Ιούλιο, κατάφεραν, σύμφωνα με τους Financial Times, να απομακρύνουν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες περί νέας επιστροφής της ευρωπαϊκής οικονομίας στην ύφεση...
Ο δείκτης υπηρεσιών (PMI) σύμφωνα με μετρήσεις του Markit, κατέγραψε σημαντική άνοδο στις 53,8 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι 52,8 μονάδων που είχε διαμορφωθεί τον Ιούνιο, σημειώνοντας το δεύτερο ισχυρότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών.
Αν και η εικόνα του κλάδου παραμένει πολύ ασθενέστερη από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι στην αρχή του έτους, η ισχνή αυτή βελτίωση αυτή θα κατευνάσει τις ανησυχίες ότι η οικονομία της ευρωζώνης δεν παρουσιάζει καθόλου βελτίωση.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης πρόκειται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένεται να σημειωθεί μικρή αύξηση κατά το β’ τρίμηνο του 2014.
Οι FT σημειώνουν ότι η βελτιωμένη επίδοση του τομέα των υπηρεσιών θα τονώσει τις ελπίδες ότι η ζήτηση εντός της Eυρωζώνης έχει ενισχυθεί.
Σύμφωνα με τον Rob Wood, οικονομολόγο της Berenberg Economics, «η ανάκαμψη στην ευρωζώνη θα παραμείνει σε μετριοπαθή επίπεδα, αλλά θα ενισχυθεί σταδιακά από 0,2% το β’ τρίμηνο σε 0,3% κατά το γ’ τρίμηνο και 0,4% κατά το δ’ τρίμηνο».
Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσίασε μια δέσμη μέτρων τον Ιούνιο που αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη και να συμβάλλουν στην εξάλειψη της απειλής του αποπληθωρισμού.
«O δείκτης PMI υποδεικνύει το ΑΕΠ αυξάνεται με ρυθμό 0,4% αλλά παραμένει η ανησυχία ότι εξακολουθεί να δημιουργεί περιορισμένο αριθμό νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο Chris Williamson, οικονομολόγος της Markit.
«Απαιτείται ταχύτερη ανάπτυξη για να ανασχεθούν τα ποσοστά - ρεκόρ της ανεργίας στην Ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης