Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mizuho Bank: Βεβιασμένη κίνηση η διάσωση της Espirito Santo - Φόβοι για τα stress tests της ΕΚΤ

Mizuho Bank: Βεβιασμένη κίνηση η διάσωση της Espirito Santo - Φόβοι για τα stress tests της ΕΚΤ
Η Banco Espirito Santo θα διασωθεί με την ενεργοποίηση του bail in και το σπάσιμο σε good και bad bank
(upd)Την ανησυχία της για τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, στον απόηχο της ανακοίνωσης του σχεδίου διάσωσης της Banco Espirito Santo, εκφράζει η Mizuho Bank.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της τράπεζας Roger Francis, προκαλεί ανησυχία η ταχύτητα με την οποία η τράπεζα πέρασε από το στάδιο της ανακοίνωσης των προβλημάτων της, στο σχέδιο διάσωσης από την κεντρική τράπεζα της Πορτογαλίας.
Συνολικά ωστόσο, χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση της Bank of Portugal, κυρίως για τους κύριους κατόχους ομολόγων, οι οποίοι θα ενταχθούν στο καλό κομμάτι της τράπεζας.
Το ζήτημα της Banco Espirito Santo αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο, εν όψει των stress tests της Ευρωπαίκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), τα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν στις 31 Οκτωβρίου 2014 και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς όπως δήλωσε και ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Mervyn King, αποτελούν την τελευταία ευκαιρία των ευρωτραπεζών για να αποδείξουν ότι είναι αξιόπιστες.
Η πορτογαλική Banco Espirito Santo θα διασωθεί με την ενεργοποίηση του bail in και το σπάσιμο σε καλή και κακή τράπεζα (good και bad bank).
Με βάση τους σχεδιασμούς της Κεντρικής Τράπεζας της Πορτογαλίας και του κεντρικού τραπεζίτη, Carlos Costa, τα υγιή στοιχεία της Banco Espirito Santo θα μεταφερθούν σε ένα Ταμείο τύπου Ελληνικού ΤΧΣ για να πουληθεί η good bank εν συνεχεία.
Στην Νέα Καλή τράπεζα θα προσφερθούν 4,9 δισεκ. ευρώ κεφάλαια.
Η νέα τράπεζα θα μετονομαστεί σε Novo Banco New Bank και θα περιλαμβάνει καταστήματα, προσωπικό, υγιή δάνεια και καταθέσεις.

(Πρώτη ενημέρωση: Τρίτη 5 Αυγούστου 2014, ώρα 07:42)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης