Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch: Η ανεργία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη - Καταλύτης οι δράσεις της ΕΚΤ

Bank of America Merrill Lynch: Η ανεργία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη - Καταλύτης οι δράσεις της ΕΚΤ
Η Ευρωζώνη και ειδικότερα η περιφέρεια πρέπει να προχωρήσει με συνδυασμό κινήσεων φιλικές προς την ανάπτυξη
Φόβους για «ιαπωνοποίηση» της Ευρωζώνης εκφράζει η Bank of America Merrill Lynch, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις που αφορούν στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Παρακολουθώντας την εικόνα του ευρώ στην αγορά συναλλάγματος και την πορεία του πληθωρισμού, η αμερικανική τράπεζα διαπιστώνει πως πρόκειται για μια σχέση αρνητική πλέον, ακόμη και μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την ΕΚΤ.
Η Bank of America Merrill Lynch προειδοποιεί για μια περίοδο «ιαπωνοποίησης» της Ευρωζώνης.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι αποπληθωριστικές πιέσεις απειλούν την Ευρωζώνη με «Ιαπωνοποίηση» και πως αν οι κυβερνήσεις δεν αναλάβουν δράση, η προοπτική μίας χαμένης δεκαετίας τύπου Ιαπωνίας είναι ορατή.
Η Bank of America Merrill Lynch επισημαίνει πως επίσης η ανεργία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρωζώνη, ενώ δεδομένου του ότι η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη δεν θα ξεπεράσει το 1% το 2014 και το 2015, το ποσοστό δεν είναι αρκετό για να καταπολεμήσει τον εφιάλτη της ανεργίας.
Η Ευρωζώνη και ειδικότερα η περιφέρεια πρέπει να προχωρήσει με συνδυασμό κινήσεων φιλικές προς την ανάπτυξη και με ένα σχέδιο το οποίο θα βασίζεται στις επενδύσεις και τη ζήτηση.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης