Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Credit Suisse: Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Προτιμώμενες οι γερμανικές εταιρίες και οι μικρομεσαίες

Credit Suisse: Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές - Προτιμώμενες οι γερμανικές εταιρίες και οι μικρομεσαίες
Η ελβετική τράπεζα προβλέπει αποδυνάμωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,29 δολαρίων σε ορίζοντα 12 μηνών
Ως το πιο ελκυστικό asset στη φάση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτηρίζει τις μετοχές η Credit Suisse, μέσω της νέας έκθεσής της "Equities: The Most Attractive Asset Class in a Recovery Phase", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως επισημαίνει στην εν λόγω έκθεσή της η ελβετική επενδυτική τράπεζα, πλέον το ράλι των μετοχών διεθνώς έχει εισέλθει σε μια πιο ώριμη φάση.
Οι αναλυτές της Credit Suisse δηλώνουν overweight για τις μετοχές διεθνώς, με σαφή προτίμηση τις αγορές της Ευρώπης, της Ιαπωνίας, αλλά και της υπόλοιπης Ασίας.
Oι συγκεκριμένες αγορές ελκύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τους εξής λόγους:
- ανακάμπτει το outlook των οικονομιών τους
- παρουσιάζουν ελκυστικές αποτιμήσεις
- διαφαίνεται περιθώριο ισχυροποίησης των εταιρικών κερδών
Εστιάζοντας στην ευρωπαϊκή αγορά, η Credit Suisse δηλώνει την προτίμησή της στη Γερμανία, στις εταιρείες που διανέμουν μέρισμα, αλλά και στις μετοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Όπως επισημαίνει, η ανάκαμψη της Ευρωζώνης μόλις έχει ξεκινήσει. Η αποφασιστική δράση της ΕΚΤ μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το outlook της ανάκαμψης, να αποδυναμώσει το ευρώ, αλλά και να περιορίσει τον κίνδυνο όξυνσης των αποπληθωριστικών πιέσεων.
Η ελβετική τράπεζα προβλέπει περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ εν ευθέτω χρόνω, αλλά και αποδυνάμωση του ευρώ στα επίπεδα των 1,29 δολαρίων σε ορίζοντα 12 μηνών.
Ο λόγος που προτιμά τη γερμανική αγορά η Credit Suisse είναι ο εξής: Η οικονομία της ολοένα και ανακάμπτει, με όχημα τις εξαγωγές.
Όπως, τέλος, επισημαίνει η ελβετική τράπεζα, οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι εκείνες που θα επωφεληθούν άμεσα, λόγω της μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ και της χορήγησης δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης