Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: «Σειρήνες» στασιμότητας στην Ευρωζώνη - Υποβαθμίζει στο +0,2% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη

Barclays: «Σειρήνες» στασιμότητας στην Ευρωζώνη - Υποβαθμίζει στο +0,2% τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη
Τι εκτιμούν Capital Economics, Credit Suisse και Barclays
Απογοήτευση έχουν σκορπίσει στους διεθνείς αναλυτές τα μακροοικονομικά στοιχεία της Ευρωζώνης, καθώς μετά το ΔΝΤ  και η Barclays υποβάθμισε την εκτίμησή της για την ευρωπαϊκή ανάπτυξη.
Ειδικότερα, η βρετανική τράπεζα αναθεώρησε στο +0,2% την αύξηση του ΑΕΠ για το β’ 3μηνο του 2014. Σημειώνεται πως η
πρότερη εκτίμηση έκανε λόγο για ανάπτυξη της τάξης του +0,4%.
Γενεσιουργός αιτία της υποβάθμισης αποτέλεσε η χθεσινή δημοσίευση των στοιχείων για τη βιομηχανική παραγωγή, η οποία υποχώρησε κατά -1,1% το Μάιο, καταγράφοντας χαμηλό σχεδόν 2 ετών.
Σημειώνεται πως η ανάπτυξη της Ευρωζώνης το α’ 3μηνο του 2014 διαμορφώθηκε στο +0,2%.  Ευλόγα επομένως, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν για τον κίνδυνο στασιμότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία.
Στο ίδιο μήκος σχήματος και η Capital Economics, η οποία σε σημείωμά της, προειδοποιεί πως τα πρόσφατα μακροοικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν την έναρξη μίας περιόδου μακράς οικονομικής στασιμότητας.  
Παράλληλα, η Credit Suisse διαπιστώνει μία διεύρυνση των αδύναμων στοιχείων, η οποία αποδίδεται κυρίως, στους εξωτερικούς παράγοντες. «Ευελπιστούμε πως οι δείκτες της ευρωπαϊκής ανάπτυξης θα βελτιωθούν το β’ 6μηνο του 2014» προσθέτει η ελβετική τράπεζα. «Μία ενδεχόμενη επιτάχυνση της ανάκαμψης θα επιβεβαιώσει πως η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ακόμη ζωντανή» καταλήγει η Credit Suisse.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης