Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Αρνητικό το οutlook των ισπανικών τραπεζών - Πλήγμα το νέο πλαίσιο εξυγίανσης για τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές

Moody's - Αρνητικό το οutlook των ισπανικών τραπεζών - Πλήγμα το νέο πλαίσιο εξυγίανσης για τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές
Στα θετικά του κλάδου η βελτίωση στις οικονομικές συνθήκες, η αύξηση της ρευστότητας και η μείωση των κεφαλαιακών αναγκών
Αρνητικό παραμένει το outlook των ισπανικών τραπεζών, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης Moody's, αν και οι συνθήκες στην οικονομία έχουν βελτιωθεί, η ρευστότητα έχει αυξηθεί και οι κεφαλαιακές ανάγκες έχουν μειωθεί.
Σύμφωνα με τον οίκο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ισπανικό κλάδο είναι η αλλαγή του πλαισίου εξυγίανσης, το οποίο αυξάνει τους πιστωτικούς κινδύνους για τους μη εξασφαλισμένους πιστωτές.
Το πλαίσιο αυτό, το οποίο θα εφαρμοστεί πανευρωπαϊκά από 1η Ιανουαρίου 2015, πλήττει επί της ουσίας τους  μη εξασφαλισμένους πιστωτές.
Εκτός αυτής της εξέλιξης, η ρευστότητα του κλάδου βελτιώνεται, μειώνοντας την εξάρτησή του από την βοήθεια της κεντρικής τράπεζας, για να ικανοποιήσουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες.
Επίσης, ο κλάδος επωφελείται από την πρόοδο της απομόχλευσης, ενώ η πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου έχει ανακτηθεί.
Άλλωστε, οι προοπτικές της ισπανικής οικονομίας είναι υποστηρικτικές για τον κλάδο, καθώς αναμένει το ΑΕΠ να αυξηθεί κατά 1,2% το 2014 και 1,7% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης