Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Tέλος εποχής για την κρατική στήριξη των τραπεζών διεθνώς - Έρχεται το μέτρο του bail - in - Καταλύτης για τις αξιολογήσεις

Moody's: Tέλος εποχής για την κρατική στήριξη των τραπεζών διεθνώς - Έρχεται το μέτρο του bail - in - Καταλύτης για τις αξιολογήσεις
Σχεδόν το 85% σε σύνολο 450 τραπεζών παγκοσμίως έχει ωφεληθεί από κρατική στήριξη
Στο επίκεντρο του πιστωτικού προφίλ κάθε τράπεζας βρίσκεται πάντα ένας καίριος παράγοντας: Αν έχει λάβει ή όχι κρατική στήριξη.
Όπως επισημαίνει σε νέα, ειδική έκθεσή του ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Μoody's, κατά τη διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η κρατική στήριξη στις τράπεζες έφτασε στο αποκορύφωμά της, κυρίως υπό τον φόβο μετάδοσης.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του οίκου Moody's, σχεδόν το 85% σε σύνολο 450 τραπεζών παγκοσμίως έχει ωφεληθεί από μια συστημικού περιεχομένου κρατική στήριξη.
Ωστόσο, λόγω της αυξανόμενης αντίδρασης των φορολογουμένων, ολοένα και εντείνονται οι συζητήσεις για τον νέο τρόπο διάσωσης μιας τράπεζας, εκείνον της εκκαθάρισης (resolution), κεντρική αρχή του οποίου είναι το μέτρο του bail-in.
Όπως προσθέτει η Moody's, η κρατική στήριξη των τραπεζών αποτελούσε καταλύτη για τις αξιολογήσεις τους. Πλέον ο νέος καταλύτης θα είναι το μέτρο του bail in.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης