Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα για την Barclays - Στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ευνοϊκή μεταχείριση traders και παραπλάνηση επενδυτών

tags :
Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα για την Barclays - Στο στόχαστρο των ΗΠΑ για ευνοϊκή μεταχείριση traders και παραπλάνηση επενδυτών
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης κατέθεσαν αγωγή κατά της βρετανικής τράπεζας
Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα που πλήττουν την Barclays, καθώς αυτή τη φορά κατηγορείται για ευνοϊκή μεταχείριση traders υψηλής ταχύτητας (high speed) και παραπλάνησε τους θεσμικούς επενδυτές.
Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης κατέθεσαν αγωγή κατά της βρετανικής τράπεζας, με τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, να εξηγεί ότι η υπόθεση αφορά συναλλαγές στην dark pool (εξωχρηματιστηριακή πλατφόρμα), όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η Barclays παραπλάνησε τους επενδυτές, σύμφωνα με όσα της καταλογίζουν οι αμερικανικές αρχές, καθησυχάζοντας τους ότι βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον, ωστόσο η dark poll της Barclays ήταν γεμάτη…αρπακτικά, τα οποία είχε καλέσει η ίδια η τράπεζα.
Στόχος της τράπεζας ήταν η παραπλάνηση των επενδυτών, καθώς απέκρυψε από τους πελάτες της ότι στην πλατφόρμα συμμετείχε και η εταιρεία Tradebot, την οποία η ίδια η Barclays έχει κατηγορήσει ως «τοξική».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, επέβαλαν πρόστιμο ύψους 1 εκατ. δολαρίων στις Barclays, Goldman Sachs και Merrill Lynch, οι οποίες κατηγορούνται για ανακριβής πληροφόρηση σχετικά με τις επενδυτικές συναλλαγές τους. Το σημαντικότερο σκάνδαλο που έχει πλήξει την αξιοπιστία της βρετανικής τράπεζας είναι η χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου Libor.
Η μετοχή της τράπεζας δέχεται ισχυρές πιέσεις οι οποίες έφτασαν έως το -5%. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης