Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays - Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές παγκοσμίως

Barclays - Οι γεωπολιτικές εξελίξεις, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές παγκοσμίως
Αυξημένη προτίμηση των επενδυτών σε assets που συνδέονται με την ανάπτυξη
Οι γεωπολιτικές εξελίξεις αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία για τις αγορές, όπως προκύπτει από έρευνα της Barclays, στην οποία συμμετείχαν 941 διεθνείς επενδυτές.
Το 35% των επενδυτών εκτιμά ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τις αγορές σε ορίζοντας 12 μηνών.
Να σημειωθεί ότι στις δύο τελευταίες έρευνες, οι επενδυτές χαρακτήριζαν ως κορυφαίους κινδύνους την αναπτυξιακή πορεία Κίνας και αναδυόμενων αγορών, καθώς και τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.





Πάντως οι επενδυτές εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάπτυξης.
Ποσοστό 40% περίπου εκτιμά ότι οι εκπλήξεις όσον αφορά την ανάπτυξη είναι πιθανό να είναι θετικές, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούν ότι η έκπληξη θα προέλθει από τις ΗΠΑ.
Επίσης οι επενδυτές εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός αποτελεί πλέον μεγαλύτερο ρίσκο έναντι του αποπληθωρισμού, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες έρευνες.



Παράλληλα η έρευνα καταδεικνύει αυξημένη προτίμηση σε assets που συνδέονται με την ανάπτυξη.
Τα commodities θεωρούνται ως το asset με την καλύτερη απόδοση από το 20% των επενδυτών. Ποσοστό 26% θεωρεί ως πιο ελκυστική επένδυση τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών.



Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική που ακολουθούν οι κεντρικές τράπεζες, οι επενδυτές εκτιμούν ότι αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που επηρεάζει τη χαμηλή μεταβλητότητα και άλλες τάσεις της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης