Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofΑ: Eπιφυλακτική για τις τράπεζες της Ευρωζώνης - Αμφιβάλλει για τα stress tests της ΕΚΤ

BofΑ: Eπιφυλακτική για τις τράπεζες της Ευρωζώνης - Αμφιβάλλει για τα stress tests της ΕΚΤ
Οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη παραμένουν φθηνές
Θετική (positive) για τις βρετανικές τράπεζες, αλλά εξαιρετικά επιφυλακτική για τις τράπεζες της Ευρωζώνης δηλώνει η Bank of America Merrill Lynch, σε νέα ειδική έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο "Global Equity Volatility Insights", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στην τρέχουσα συγκυρία, οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη εξακολουθούν να θεωρούνται φθηνές, ωστόσο ταυτόχρονα δύνανται να αποδειχθούν εξαιρετικά ευάλωτες σε τυχόν νέο γύρο έντονης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.
Από ιστορικής πλευράς, οι τραπεζικές μετοχές αποτελούν πάντα τη Νούμερο 1 επένδυση, σε περίπτωση ουσιαστικής βελτίωσης του εκάστοτε μακροοικονομικού περιβάλλοντος.
Όπως υποστηρίζει, στη νέα αυτή έκθεσή της, η Bank of America Merrill Lynch, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι βρετανικές τραπεζικές μετοχές αναμένεται να υπεραποδώσουν έναντι των τραπεζικών μετοχών της Ευρωζώνης.
Ο λόγος; Ο προφανής... Οι πρόσφατες ενδείξεις από την Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England) πως δεν μπορεί να αποκλειστεί μια αύξηση των επιτοκίων, ακόμη και εντός του τρέχοντος έτους, 2014, επιβεβαιώνει μια πραγματική αλήθεια: Την ισχυροποίηση της βρετανικής οικονομίας. Εάν η οικονομία είναι ισχυρή, τότε και οι τράπεζές της θα είναι ισχυρές...
Ταυτόχρονα, τα αυστηρά stress tests των βρετανικών τραπεζών αναμένεται να ενισχύσουν τη διαφάνεια του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Στον αντίποδα, η Bank of America Merrill Lynch θεωρεί πως τα stress tests της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν θα είναι όσο αυστηρά απαιτούν οι περιστάσεις, γεγονός που δεν αποκλείεται να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και θωράκιση του ευρωπαϊκού banking, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης