Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup – Overweight για τις μετοχές του ευρωπαικού νότου - Στα 1,347 δολάρια το ευρώ

Citigroup – Overweight για τις μετοχές του ευρωπαικού νότου - Στα 1,347 δολάρια το ευρώ
Εισροές κεφαλαιών για 12 συναπτούς μήνες
Overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές, δηλώνει η Citigroup, καλώντας του επενδυτές να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στα ευρωπαϊκά assets.
Σε νέα της έκθεση, υπό τον τίτλο «Global Macro strategy», η Citigroup δηλώνει overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές. Μάλιστα, εκφράζει μία ιδιαίτερη προτίμηση στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οι οποίες έχουν επωφεληθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.
Προς επίρρωση, η αμερικανική τράπεζα επικαλείται τα πρόσφατα στοιχεία της EPFR, βάσει των οποίων καταγράφεται εισροή κεφαλαίων για 47η διαδοχική εβδομάδα! Μάλιστα, σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, οι εισροές κεφαλαίων διατηρούνται σε θετικό πρόσημο για τους τελευταίους 12 μήνες.
Παράλληλα, η Citigroup διαπιστώνει πως οι ευρωπαϊκές μετοχές διαπραγματεύονται σε τιμές άνω των ιστορικών υψηλών, καθώς ακόμη και τα χρηματιστήρια της περιφέρειας, όπως για παράδειγμα το ιταλικό και ισπανικό, κινούνται στα ιστορικά επίπεδα. Να σημειωθεί πως την Παρασκευή, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε στις 22.166 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 στις 11.114 μονάδες.

Ευρώ
Στον απόηχο των πρόσφατων μέτρων της ΕΚΤ, το ευρώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου στα 1,35 δολάρια/ευρώ. Η Citigroup εκτιμά πως οι πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα θα συνεχιστούν, με το ευρώ να υποχωρεί έως και τα 1.347 δολάρια/ευρώ.
Παράλληλα, το ευρώ θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία και έναντι του ελβετικού φράγκου, με την ισοτιμία να εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 1,25 ευρώ/φράγκα.  Επομένως, λόγω των μακροπρόθεσμων προοπτικών και των βραχυπρόθεσμων κινδύνων, η Citigroup προτείνει long τοποθετήσεις στο ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης