Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guardian - Πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα - Ύμνοι των SS και αντισημιτικά συνθήματα έξω από τη Βουλή

Guardian - Πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα - Ύμνοι των SS και αντισημιτικά συνθήματα έξω από τη Βουλή
Στρόφή της Χρυσής Αυγής προς το... ναζισμό διαπιστώνει η βρετανική εφημερίδα
Πρόβλημα δημοκρατίας διαπιστώνει στην Ελλάδα η βρετανική εφημερίδα Guardian, η οποία εφιστά την προσοχή για τη ναζιστική «στροφή» της Χρυσής Αυγής.
Αναφερόμενη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης των οπαδών της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα την προηγούμενη εβδομάδα, η Guardianεπισημαίνει πως οι υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος εξυμνούσαν τον Χίτλερ, ψάλλοντας τραγούδια των SS και φωνάζοντας αντισημιτικά συνθήματα.
«Κατά την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, μαυροφορεμένοι υποστηρικτές του κόμματος, με στρατιωτική δομή, έψαλλαν ναζιστικούς ύμνους, μεταφρασμένους στα ελληνικά» αναφέρει χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα.
Όσον αφορά τα κωμικοτραγικά γεγονότα, που έλαβαν χώρα εντός του Κοινοβουλίου, κατά την ομιλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η Guardianυπογραμμίζει πως «καθώς έτρεχαν έξαλλοι μέσα στον οίκο της Δημοκρατίας, εξαπολύοντας ύβρεις προς άλλους βουλευτές σε μία πρωτοφανή επίδειξη βίας και χυδαιότητας, δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για το τι είναι η Χρυσή Αυγή: Ένα κόμμα νεοναζιστικού δόγματος, αποφασισμένο να ανατρέψει τη δημοκρατική τάξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης