Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Credit positive για τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τα μέτρα της ΕΚΤ, ουδέτερα όμως για τις τράπεζες

Moody's - Credit positive για τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τα μέτρα της ΕΚΤ, ουδέτερα όμως για τις τράπεζες
Ο Mario Draghi πραγματοποίησε ένα σημαντικό άνοιγμα προς μια ευρεία γκάμα πολιτικών επιλογών
Περιορισμένο χαρακτηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's τον οικονομικό αντίκτυπο της δράσης που ανακοίνωσε η ΕΚΤ χθες Πέμπτη, πραγματοποιώντας ένα πρώτο ανάγνωσμα επί της δέσμης μέτρων που αποκάλυψε ο Mario Draghi.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Moody's, μπορεί ο οικονομικός του αντίκτυπος να κρίνεται περιορισμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αποτελεί ένα σημαντικό άνοιγμα προς μια ευρεία γκάμα πολιτικών επιλογών.
Όπως επισημαίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, ο οικονομικός και πιστοληπτικός αντίκτυπος των χθεσινών ανακοινώσεων θα είναι μικρός. Ωστόσο η ΕΚΤ απέδειξες πως παραμένει σε ισχύ η δέσμευσή της να παράσχει διαφορετικές μορφές νομισματικών μέτρων, εάν αυτό απαιτηθεί.
Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρινίζουν οι αναλυτές της Moody's, τα μέτρα της ΕΚΤ είναι credit positive για τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, αλλά ουδέτερε (neutral) για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
"Με τα νέα στοχευμένα LTROs, τα ΤLTROs, τα οποία προανήγγειλε χθες Πέμπτη ο διοικητής της ΕΚΤ, ο Mario Draghi, ανοίγει ο δρόμος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες να αρχίσουν να δανείζουν στην πραγματική οικονομία", σχολιάζει η Marie Diron, αντιπρόεδρος της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης