Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's - Αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα

tags :
Moody's - Αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα
Υπολογίσιμες, αλλά ελεγχόμενες, οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών
Αρνητικά κρίνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα και στη Γαλλία ο οίκος αξιολόγησης Moody's, εξαιτίας της ανόδου των ευρωσκεπτικιστών που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία εφαρμογής του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Σύμφωνα με τη Moody's, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής αν και δεν "απειλούν" την κυβερνητική σταθερότητα και δεν προμηνύουν τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ωστόσο οι πιθανότητες απόκλισης από το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής αυξάνονται.
Η κυβερνητική πλειοψηφία κρίνεται εύθραυστη από την Moody's, γι' αυτό και οι πιθανότητες πρόωρων εκλογών δεν είναι αμελητέες.
Το ίδιο ισχύει και για τη Γαλλία, η οποία ανέδειξε το κόμμα "Εθνικό Μέτωπο", το οποίο κορύφωσε τις επικρίσεις του για τα προγράμματα λιτότητας που επιτάσσει η συμμετοχή στην Ευρωζώνη.
Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών αυξάνει τον κίνδυνο οι δύο χώρες να εξετάσουν την χαλάρωση του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Τέλος, σύμφωνα με τη Moody's, μια αστάθεια στην Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ευρωζώνη, αν και δεν θα είναι της ίδιας έκτασης με εκείνα που θα δημιουργούσε όταν η κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης