Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC - Eυρωσκεπτικιστές, μετριοπαθής ανάπτυξη και αδύναμο επιχειρείν οι τρεις προκλήσεις για τους νέους Ευρωβουλευτές

CNBC - Eυρωσκεπτικιστές, μετριοπαθής ανάπτυξη και αδύναμο επιχειρείν οι τρεις προκλήσεις για τους νέους Ευρωβουλευτές
Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει και οι νέοι Ευρωβουλευτές καλούνται να "σηκώσουν τα μανίκια"
Πολύ σκληρή δουλειά έχει από εδώ και στο εξής το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.
Η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει και οι νέοι Ευρωβουλευτές καλούνται να "σηκώσουν τα μανίκια", προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια σειρά από σοβαρά ζητήματα που ενδεχομένως να απειλήσουν την οικονομική και πολιτική ένωση του ευρώ.
Όπως αναφέρει σε ειδική ανάλυσή το CNBC, οι 751 Ευρωβουλευτές καλούνται να εκπροσωπήσουν πάνω από 500 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών απ' άκρη σ' άκρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νέοι Ευρωβουλευτές είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα εξής:

1) Ευρωσκεπτικιστικό ή αντι-ευρωπαϊκό ρεύμα.
Η άνοδος του είναι ραγδαία και έχει τροφοδοτηθεί από την οργή και τον θυμό των Ευρωπαίων για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετηθεί σε μια σειρά από χώρες, ως απάντηση στην κρίση χρέους.

2) Αδύναμη ανάπτυξη
Η ευρωπαϊκή οικονομία μπορεί να έχει εξέλθει από την ύφεση, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως έχει μεταβεί στη φάση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει με μετριοπαθείς ρυθμούς και χωρίς ένα πραγματικά ισχυρό momentum.
Oι αναλυτές προειδοποιούν για μεταρρυθμιστική κόπωση και για ανάκαμψη που δεν είναι ικανή να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

3) Επιχειρηματική ατονία
Για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη, η ευρωπαϊκή οικονομία χρειάζεται τόνωση του επιχειρείν. Ωστόσο οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν περάσει πάρα πολύ δύσκολα από το ξέσπασμα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους μέχρι και σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης