Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Αγοράστε τώρα δολάριο… θα διορθώσει το ευρώ – Σε ένα χρόνο το ευρώ θα φτάσει το 1,48 δολ.

UBS: Αγοράστε τώρα δολάριο… θα διορθώσει το ευρώ – Σε ένα χρόνο το ευρώ θα φτάσει το 1,48 δολ.
Στο 1,48 δολ. βλέπει σε ορίζοντα 12μηνου το ευρώ έναντι του δολαρίου η UBS σε νέο της report για την αγορά συναλλάγματος, το οποίο τιτλοφορείται «Forecast change: Buy the buck now - not later» (αλλαγή εκτίμησης – Αγοράστε τώρα δολάριο… όχι μετά).
Σύμφωνα με τη UBS οι εκτιμήσεις για τη βραχυπρόθεσμη κίνηση του ευρώ, διαμορφώνονται στο 1,35 δολ. το επόμενο τρίμηνο, ενώ σε ορίζοντα 12μηνου αναμένεται να φτάσει η ισοτιμία στο 1,48 δολ. Μάλιστα, υπό αυτήν την προοπτική συστήνεται στους επενδυτές να εκμεταλλευτούν την αναμενόμενη διόρθωση του ευρώ και να αγοράσουν δολάρια, ώστε να τα ρευστοποιήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αναφορικά με τα άλλα νομίσματα, στις προτιμήσεις της, η UBS διατηρεί το αυστραλιανό δολάριο, καναδικό δολάριο, τη σουηδική και τη νορβηγική κορώνα, καθώς και το ελβετικό φράγκο. Όλα αυτά τα νομίσματα προέρχονται από σταθεροποιημένες οικονομίες με επαρκή ρευστότητα.

Εκτιμήσεις για την αγορά συναλλάγματος
τρέχουσα 3μηνη εκτίμηση 6μηνη εκτίμηση Σύσταση
ευρώ - δολάριο 1,4501 1,35 1,38 bullish
ευρώ - ελβ. Φράγκο 1,2985 1,32 1,33 bearish
δολάριο - ελβ. Φράγκο 0,8953 0,98 0,96 bearish
ευρώ - στερλίνα 0,8906 0,84 0,84 neutral

Παράλληλα και η Goldman Sachs εκτιμά ότι αδυναμία του δολαρίου θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των ερχόμενων μηνών. Ειδικότερα, σε νέα έκθεσή τους οι αναλυτές του οίκου προβλέπουν ότι το ευρώ θα εξακολουθήσει να κινείται ανοδικά στο προσεχές μέλλον, παρά τα προβλήματα χρέους με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπες αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.
H Goldman Sachs "βλέπει" στο 1,40 την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου σε ορίζοντα τριμήνου, στο 1,45 σε έξι μήνες από τώρα και στο 1,50 σε ορίζοντα δωδεκαμήνου.
Την ίδια ώρα, τεχνική ανάλυση της Mizuho Corporate Bank που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέρει μια διαφορετική άποψη, επισημαίνοντας ότι το ευρώ ενδέχεται να υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 1,40, καθώς η πρόσφατη ανοδική του πορεία το έχει καταστήσει υπερτιμημένο κατά 20%.
"Το ευρωπαϊκό νόμισμα δεν θα παραμείνει για πολύ ο μεγάλος κερδισμένος στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου", σχολιάζει η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης