Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Όνειρο» για λίγους το Μουντιάλ της Βραζιλίας - Στα ύψη το κόστος, από 3.000 έως 30.000 δολ.

«Όνειρο» για λίγους το Μουντιάλ της Βραζιλίας - Στα ύψη το κόστος, από 3.000 έως 30.000 δολ.
Μην περιμένετε «πακέτα ευκαιριών» της τελευταίας στιγμής – Μεγάλες ανατιμήσεις λόγω της ζήτησης
«Όνειρο» για λίγους αποδεικνύεται το Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς όσοι ντόπιοι ή τουρίστες θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Όσοι ελπίζουν σε ένα «πακέτο» προσφορών της τελευταίας στιγμής, θα απογοητευτούν, σύμφωνα με το CNN Money, καθώς η μεγάλη ζήτηση έχει προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων στα αεροπορικά εισιτήρια και στα ξενοδοχειακά καταλύματα.
 Όσοι προνοητικοί αλλά και τυχεροί, έσπευσαν να «κλείσουν» εισιτήρια και διαμονή αρκετούς μήνες πριν, πρόλαβαν εγκαίρως να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες.
 Το εύρος του συνολικού κόστους είναι μεγάλο, ωστόσο ένα σύντομο ταξίδι για κάποιον που θα ταξιδέψει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσει έναν- δύο αγώνες, μπορεί να κοστίσει γύρω στα 3.000 δολ, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εισιτηρίων, της διαμονής, των εισιτηρίων για τους αγώνες και λοιπά έξοδα.
Φυσικά το κόστος αυξάνεται κατακόρυφα, για όποιον θέλει να ταξιδέψει στη Βραζιλία από την Ευρώπη, ή ειδικότερα από την Ελλάδα. Ένα εισιτήριο μετ΄επιστροφής από τη χώρα μας προς Βραζιλία, κοστίζει περίπου 1.000 ευρώ, καθώς η πτήση είναι υπερατλαντική και μέσω ανταπόκρισης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το κόστος μπορεί να εκτιναχθεί πάνω από τα 30 χιλ. δολ. για όποιον ακολουθήσει την ομάδα του μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ, ή επιλέξει πολυτελή ξενοδοχεία.
 Ενδεικτικό των ανατιμήσεων, είναι το ότι ο μέσος όρος των τιμών για πτήσεις προς τη Βραζιλία, είναι αυξημένος κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (στοιχεία από το Travel Hopper.com).
 Η εύρεση καταλύματος είναι μια μεγάλη πρόκληση, για όσους δεν έχουν φροντίσει εγκαίρως.
Το κόστος για ένα τυπικό δωμάτιο ξενοδοχείου τις ημέρες του Μουντιάλ στο Ρίο, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 200-500 δολ. ανά διανυκτέρευση, έναντι 130 δολ. που είναι η συνήθης χρέωση.
Όσοι αναζητούν πιο… πολυτελείς επιλογές, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν πάνω από 500 δολάρια!
 Όσον αφορά τα εισιτήρια, σύμφωνα με το επίσημο site της FIFA, τα εισιτήρια για τους διεθνείς επισκέπτες αξίζουν 90 δολ. ανά αναμέτρηση.
Περιορισμένη είναι πλέον η διαθεσιμότητα για κάποια παιχνίδια που θα διεξαχθούν τις πρώτες ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.
Τα εισιτήρια του μεγάλου τελικού έχουν εξαντληθεί προ πολλού και το κόστος τους έφτανε σχεδόν τα 1.000 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης