Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America Merrill Lynch - Ρευστότητα, η Νούμερο 1 επιλογή των επενδυτών! - Σε υψηλά 2 ετών οι τοποθετήσεις - Μειώνεται η έκθεση στις μετοχές

Bank of America Merrill Lynch - Ρευστότητα, η Νούμερο 1 επιλογή των επενδυτών! - Σε υψηλά 2 ετών οι τοποθετήσεις - Μειώνεται η έκθεση στις μετοχές
Το ένα τρίτο των επενδυτών δηλώνει πως η ουκρανική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές
Τη ρευστότητα επιλέγουν ομόφωνα οι διεθνείς επενδυτές, καθώς γυρίζουν την πλάτη στο ρίσκο, όπως προκύπτει από νέα έρευνα της Bank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης, οι διεθνείς επενδυτές έχουν αυξήσει σε υψηλά δύο ετών τις τοποθετήσεις τους σε ρευστό (cash), μειώνοντας ταυτόχρονα την έκθεσή τους στις μετοχές, λόγω της κλιμάκωσης των ανησυχιών για την έκβαση της ουκρανικής κρίσης.
Κατά τα ίδια στοιχεία, οι ανά τον κόσμο managers διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους ρευστό ίσο με 5% περίπου επί του συνόλου των assets. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2012!
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης της Bank of America Merrill Lynch, οι διεθνείς επενδυτές έχουν μειώσει τις συστάσεις overweight στις μετοχές.
Tαυτόχρονα το ένα τρίτο των επενδυτών δηλώνει πως η ουκρανική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα των αγορών.
"Οι επενδυτές έχουν δύο βασικά ερωτήματα που τους βασανίζουν: Υπάρχει κίνδυνος να συμβεί άμεσα ένα ακραίο γεγονός; Και γιατί η ανάκαμψη της οικονομίας δεν είναι πιο ισχυρή;", επισημαίνει ο Michael Hartnett, στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης