Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale - Ανούσιο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - Tα 3 διαγράμματα

Societe Generale - Ανούσιο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ - Tα 3 διαγράμματα
Η πολιτική του Draghi θα βοηθήσει στο να παρέχει ένα καλύτερο πεδίο για τη μόχλευση κερδοσκόπων
Τρία εξαιρετικά διαγράμματα έχουν συγκεντρώσει οι αναλυτές της Societe Generale για να δείξουν ότι τελικά το σχέδιο αγοράς ομολόγων (QE) που επικαλέστηκε ο Mario Draghi της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι βρίσκεται στην "εργαλειοθήκη" του δεν θα μπορέσει να αλλάξει την δυσμενή εικόνα που παρουσιάζει η ευρωπαϊκή οικονομία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα επιτόκια της Ισπανίας και της Ιταλίας πραγματικά δείχνουν ότι η κατάσταση στην αγορά ομολόγων έχει ομαλοποιηθεί εξαιρετικά.
Το χαμηλό κόστος δανεισμού δείχνει ότι πλέον οι κυβερνήσεις μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά τους σχέδια και να βγουν από τη σφοδρή κρίση.





Όμως τι διαπιστώνουμε εάν κοιτάξουμε άλλα διαγράμματα, όπως αυτά της χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας;
Ότι το "φθηνό χρήμα" ρέει «αργά προς τα κάτω» σε πραγματικά δάνεια, καθώς η δημιουργία δανείων συνεχίζει να συρρικνώνεται.
Έτσι, εκτός από την άμεση δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η πολιτική του Draghi, εκτός από το να παρέχει ένα καλύτερο πεδίο για τη μόχλευση κερδοσκόπων.


Kατακερματισμός της τραπεζικής αγοράς




Δεν υπάρχει ζήτηση






Ο Draghi εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιέξοδο, αφού ένα QE σίγουρα δεν είναι πάντα καλό για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης, καταλήγουν οι αναλυτές της Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης