Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs - Στο 40% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων ή μέτρων ρευστότητας από την ΕΚΤ

Goldman Sachs - Στο 40% η πιθανότητα μείωσης επιτοκίων ή μέτρων ρευστότητας από την ΕΚΤ
Η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων επί του παρόντος είναι χαμηλή
Στο 40% τοποθετεί η Goldman Sachs τις πιθανότητες μείωσης επιτοκίων ή λήψης μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), τους επόμενους μήνες.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Μαΐου, την ερχόμενη Πέμπτη 8 του μηνός, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%.
Η πιθανότητα λήψης περαιτέρω μέτρων επί του παρόντος είναι χαμηλή, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs και επισημαίνουν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, εφόσον επιδεινωθούν οι οικονομικές συνθήκες, πέραν των εκτιμήσεων.
Η ΕΚΤ δέχεται πιέσεις να λάβει νέα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την αποπληθωριστική απειλή στην ευρωζώνη, ωστόσο οι όποιες αποφάσεις δεν αναμένονται πριν τη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Όσον αφορά την Bank of England, η Goldman Sachs δεν αναμένει εκπλήξεις και εκτιμά ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει αμετάβλητο στο 0,50%, όπως και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ύψους 375 δισ. στερλινών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης