Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Tα ισπανικά ομόλογα... ο μεγάλος κερδισμένος από την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρωπαϊκή περιφέρεια!

Tα ισπανικά ομόλογα... ο μεγάλος κερδισμένος από την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για την ευρωπαϊκή περιφέρεια!
Ψήφο εμπιστοσύνης στα ισπανικά ομόλογα δίδουν BNP Paribas και Barclays
Μαζική στροφή στα ισπανικά ομόλογα φέρεται πως έχει κάνει η διεθνής επενδυτική κοινότητα, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα κρατικά ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας, στη σκιά της σταδιακής ανάκαμψης της Ευρωζώνης.
Όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, η Ισπανία έχει καταστεί ο μεγαλύτερος ωφελημένος από την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η βρετανική εφημερίδα, η έκθεση των ξένων επενδυτών στα ισπανικά κρατικά ομόλογα έχει αυξηθεί πάνω από 70 δισ. ευρώ - στα 182 δισ. ευρώ - από τις αρχές του 2012 μέχρι και σήμερα!
"Η αύξηση της έκθεσης στο ισπανικό χρέος αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα εμπιστοσύνης", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Laurence Mutkin, στρατηγικός αναλυτής της BNP Paribas.
"Η Ισπανία έχει αποτυπωθεί στο μυαλό των διεθνών επενδυτών ως εξής: Είναι η χώρα που προώθησε τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πολύ νωρίτερα από όλες τις άλλες τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας... και κυρίως νωρίτερα από την Ιταλία", δηλώνει, από την πλευρά του, ο Huw Worthington, στρατηγικός αναλυτής της βρετανικής Barclays.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης