Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MSI Global - To μήνυμα των αγορών στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ - Ναι στη χαλάρωση της λιτότητας και της νομισματικής πολιτικής

MSI Global - To μήνυμα των αγορών στην Ευρωζώνη και την ΕΚΤ - Ναι στη χαλάρωση της λιτότητας και της νομισματικής πολιτικής
Η ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει την προσφορά του νομίσματός της...
Ένα σταθερό ευρώ απαιτεί διαφορετικό μείγμα πολιτικής, διαμηνύει, ρητά και κατηγορηματικά, ο Michael Ivanovitch, πρόεδρος της MSI Global, παρακολουθώντας στενά τα τεκταινόμενα επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Παρακολουθώντας ο ίδιος την ανοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος, εξηγεί πως "η άνοδος του ευρώ σημαίνει πολύ απλά πως υπάρχει έλλειψη στο νόμισμα για ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζήτησης...".
Κατά τον Michael Ivanovitch, η αγορά χρειάζεται περισσότερα ευρώ, χαρακτηρίζοντας αυτόματα την υφιστάμενη νομισματική της ΕΚΤ εξαιρετικά "σφικτή". Επομένως, ποιο είναι το μήνυμα των αγορών προς την ΕΚΤ; Η Φρανκφούρτη πρέπει να αυξήσει την προσφορά του νομίσματός της.
Όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής της MSI Global, μια σφικτή νομισματική πολιτική παραμένει εντελώς ακατάλληλη απέναντι σε μια ευρωπαϊκή οικονομία, που μάχεται να ανακάμψει.
Η ανεργία στην Ευρωζώνη μπορεί κατά μέσο όρο να μην ξεπερνάει το 11,9% με 12%, ωστόσο κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τα ποσοστά ανεργίας που καταγράφονται σε χώρες όπως η Ισπανία (25,6%) και η Ελλάδα (27,5%).
"Η ΕΚΤ θα πρέπει να βρει μια εξαιρετικά δημιουργική λύση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που βιώνει. Θεωρώ πως μπορεί να βρει αυτήν τη λύση", σχολιάζει ο Michael Ivanovitch.
Ταυτόχρονα, εστιάζοντας ο ίδιος στη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, στην τρέχουσα συγκυρία, καθιστά σαφές πως η χαλάρωση της λιτότητας μετά από χρόνια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας μόνο καλό μπορεί να κάνει...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης