Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ένα ακόμη απογοητευτικό διάγραμμα για την Ελλάδα - Η «κρυμένη» ανεργία μέσα στο success story της υποαπασχόλησης 217 χιλ. Ελλήνων

Ένα ακόμη απογοητευτικό διάγραμμα για την Ελλάδα - Η «κρυμένη» ανεργία μέσα στο success story της υποαπασχόλησης 217 χιλ. Ελλήνων
Επτά στους 10 Έλληνες χρειάζονται να δουλεύουν περισσότερες ώρες για να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές εισόδημα
Μπορεί η κυβέρνηση να διεκδικεί την επιστροφή της Ελλάδας στο δρόμο της ανάκαμψης, κεφαλαιοποιώντας την επιτυχία της πρώτης απόπειρας εξόδου στις αγορές μετά από τέσσερα χρόνια εκκωφαντικής ανησυχίας, αλλά οι αριθμοί της πραγματικής οικονομίας δείχνουν ότι η έξοδος από το τούνελ είναι ακόμη πολύ μακριά.
Σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα το 72% των Ελλήνων, δηλαδή 7 στους 10 Έλληνες, απαιτείται να δουλεύουν περισσότερες ώρες για να φτάσουν σε ένα αξιοπρεπές εισόδημα, σε αντίθεση με τους Ολλανδούς, όπου μόνο το 4,2% εξ αυτών χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερες ώρες για ένα ικανοποιητικό εισόδημα.



Για να γίνει περισσότερο αντιληπτό 217.000 Έλληνες περίπου ή το 72% δηλώνει ότι και θέλει και είναι διαθέσιμο για περισσότερες ώρες εργασίας, χωρίς να μπορεί να τις βρει.
Η «κρυμένη» ανεργία στην υποαπασχόληση φτάνει το 6% των απασχολούμενων, σύμφωνα με την Eurostat.
Για να γίνει σαφής η διαφορά, στην Ολλανδία οι υποαπασχολούμενοι στην μερική εργασία είναι μόλις 4,2%, ενώ στη Γερμανία 16,2%.
Στην Ευρωζώνη η μερική απασχόληση αποτελεί το 22,1% της αγοράς εργασίας και ακριβώς το ίδιο ποσοστό εντός αυτής δηλώνει υποαπασχολούμενο.
Στο σύνολο των 28 χωρών μελών της ΕΕ τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 20,2% και 22,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης