Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Οι 5 λόγοι που καθιστούν ασφαλή την αγορά ελληνικών ομολόγων – Γιατί το υψηλό χρέος δεν συνιστά ανασταλτικό παράγοντα

tags :
Citigroup - Οι 5 λόγοι που καθιστούν ασφαλή την αγορά ελληνικών ομολόγων – Γιατί το υψηλό χρέος δεν συνιστά ανασταλτικό παράγοντα
Πως εξηγεί το φαινόμενο ο Giada Giani
Πέντε λόγους που καθιστούν ασφαλή την αγορά ελληνικών ομολόγων, απαριθμεί η Citigroup, στον απόηχο της επιτυχής εξόδου στις αγορές.
Όπως χαρακτηριστικά εξηγεί ο Giada Giani, φαινομενικά το ελληνικό χρέος είναι γεμάτο κινδύνους, καθώς υπερβαίνει το 177% του ΑΕΠ παρά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του 2012.
Επομένως, γιατί η ελληνική δημοπρασία ήταν τόσο δημοφιλής, διερωτάται ο αναλυτής της Citigroup…
1.    Οι επενδυτές «πεινούν» για υψηλές αποδόσεις. Το επιτόκιο του 5% είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων. Άλλωστε, ας αναλογιστούμε πως το επιτόκιο της Γερμανίας βρίσκεται κάτω του 1%.
2.    Οι επενδυτές ζητούν περισσότερα από αυτά που πραγματικά θέλουν. Ενδεικτικά, όταν οι επενδυτές βλέπουν τη ζήτηση να εκτοξεύεται, τότε διπλασιάζουν τις προσφορές τους, προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που δήθεν θέλουν.
3.    Οι νέοι επενδυτές είναι άκρως προστατευμένοι ημερολογιακά. Με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τα παλαιά ομόλογα ανταλλάχθηκαν με καινούρια, μικρής ωρίμανσης. Επομένως, η Ελλάδα δεν επιβαρύνεται με μακροπρόθεσμο χρέος.
4.    Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν επιθυμούν να «τιμωρήσουν» εκ νέου τους ιδιώτες κάτοχους ομολόγων. Ένα haircut στον ιδιωτικό τομέα είναι σχεδόν απίθανο.
5.    Η ΕΚΤ προστατεύει τους επενδυτές. Ο Mario Draghi θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης