Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup - Στήριγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά η έξοδος στις αγορές, εν όψει των εκλογών

tags :
Citigroup - Στήριγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά η έξοδος στις αγορές, εν όψει των εκλογών
Αναμενόμενη η επιστροφή στις αγορές, αλλά πολιτικά σημαντική
Ως πολιτικά θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαϊου, χαρακτηρίζει η Citigroup την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.
Σε σημερινή της ανάλυση Europe Sovereign Update (10 Απριλίου 2014), η Citigroup σημειώνει ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, δύο χρόνια μετά την αναδιάρθρωση του χρέους, δεν αποτελεί μια ασυνήθιστη εξέλιξη, με βάση στοιχεία από αντίστοιχες αναδιαρθρώσεις χρέους στο παρελθόν.
Το οικονομικό κόστος της χρηματοδότησης από τις αγορές, είναι πολύ υψηλότερο από το κόστος των επίσημων δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τους δανειστές της, επισημαίνει η Citigroup.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας, πολιτικά πρόκειται για ένα θετικό σημάδι υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση, εν όψει της κρίσης εκλογικής αναμέτρησης του Μαϊου.
Να σημειωθεί ότι σε χθεσινή της ανάλυση, η Citigroup ιεράρχησε τον πολιτικό κίνδυνο ως το μεγαλύτερο στην Ελλάδα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την πορεία της ανάκαμψης.
Στην 9σέλιδη έκθεση της με τίτλο "Two Years After the Biggest Sovereign Debt Restructuring in History" (Δύο χρόνια μετά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία), η Citigroup δίνει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία είναι πάρα πολύ κοντά στην επανάκτηση της πρόσβασης στη χρηματοδότηση από την αγορά, μόλις δύο χρόνια μετά την ιστορική αναδιάρθρωση του χρέους της.
Αυτό μπορεί να εκλαμβάνεται ως εξαιρετική ανάκαμψη, αλλά είναι σύμφωνη με την ιστορία των αναδιαρθρώσεων του δημόσιου χρέους, η οποία δείχνει ότι οι επιπτώσεις για τα ασφάλιστα κινδύνου τείνουν να εξαφανιστούν μέσα σε δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης