Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Weidmann (Bundesbank) – Να εξεταστεί το πώς θα επηρεάσει η έκδοση των ελληνικών ομολόγων τους όρους χρηματοδότησης της Ελλάδας

tags :
Weidmann (Bundesbank) –  Να εξεταστεί το πώς θα επηρεάσει η έκδοση των ελληνικών ομολόγων τους όρους χρηματοδότησης της Ελλάδας
Αρκετά περιορισμένος ο κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη



Την άποψη πως πρέπει να συζητηθεί και να εξεταστεί το κατά πόσο η έκδοση των ελληνικών ομολόγων θα επηρεάσει τους συνολικούς όρους χρηματοδότησης για την Ελλάδα και κατά πόσο αυτό θα είναι βιώσιμο εξέφρασε ο διοικητής της Bundesbank και μέλος της ΕΚΤ, Jens Weidmann.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Weidmann χαρακτήρισε αρκετά περιορισμένο  τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει χρήση «αντισυμβατικών μέτρων» εάν ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη επιμείνει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, αν και εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί σταδιακά στο μέλλον.
Ο Weidmann έσπευσε να διασκεδάσει τις ανησυχίες για τις πληθωριστικές τάσεις στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας πως οι τάσεις αυτές οφείλονται σε παράγοντες που είναι εκτός του ελέγχου της ΕΚΤ.
«Ο Mario Draghi το κατέστησε σαφές στην τελευταία του συνέντευξη τύπου. Πιστεύουμε ότι οι αποπληθωριστικοί κίνδυνοι είναι αρκετά περιορισμένοι και για αυτό διαμορφώνουμε ένα outlook για την τάση του πληθωρισμού, στο οποίο εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή ανάκαμψη που θα αποτυπωθεί βαθμιαία και στην άνοδο των τιμών του πληθωρισμού» τόνισε ο Weidmann, υπογραμμίζοντας πάντως πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να εξετάσει και «αντισυμβατικά μέτρα» εάν συνεχιστεί η παρατεταμένη περίοδος του χαμηλού πληθωρισμού.
Ωστόσο, ο Weidmann αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για το τι είδους «αντισυμβατικά μέτρα» θα μπορούσε να λάβει σε αυτήν την περίπτωση η ΕΚΤ, επισημαίνοντας πως σε κάθε περίπτωση η ΕΚΤ θα πρέπει να κινηθεί στο πλαίσιο της εντολής της.
Ο διοικητής της Bundesbank αναμένεται αύριο να συναντηθεί στην Ουάσινγκτον με στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνάντηση κατά την οποία πρόκειται να συζητηθεί και το ζήτημα του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ έχει καλέσει την ΕΚΤ να προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσει τον χαμηλό πληθωρισμό και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης